«Ισχυρό μήνυμα ανατροπής σε Ελλάδα και Ευρώπη και μήνυμα μιας ειρηνικής επανάστασης» χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων των εκλογών, που φέρνουν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο.

«Οι λαοί της Ευρώπης δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τα μνημόνια της βαρβαρότητας, η ευρωπαϊκή ηγεσία και κυρίως η Μέρκελ οφείλει να κατανοήσει ότι η πολιτική της λιτότητας υπέστη ήττα», σημειώνει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει ότι «ο ελληνικός λαός δίνει εντολή να ξημερώσει μια καινούρια μέρα στην πατρίδα μας, χωρίς μνημόνια, αλλά με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη σε έναν δύσκολο δρόμο προς την έξοδο από την κρίση».

«Ο ελληνικός λαός δίνει εντολή να πορευτούμε για πολιτιστική αναγέννηση… για μια νέα Ελλάδα της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνια αποτελούν μειοψηφία και οι υπογραφές τους απονομιμοποιήθηκαν τόνισε ο κ.Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι «ο λαός κατανοεί ότι η εθνική σωτηρία δεν περνάει μέσα από μνημόνια».

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως διαβεβαίωσε τους ψηφοφόρους ότι το κόμμα του έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που περνά ο τόπος και της «ευθύνης που μας αναθέτει ένα πολύ μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος» και ακόμη ότι «κατανοούμε ότι η μεγάλη μας άνοδος δεν αποτελεί επιβράβευση κόμματος ή προσώπου [που αλλά πρόταση για κυβέρνηση της αριστεράς που θα ακυρώσει το μνημόνιο». Παράλληλα δεσμεύτηκε για την εντολή να κάνει το κόμμα του ότι περνά από το χέρι τους ώστε να αποκτήσει ο τόπος κυβέρνηση που θα ακυρώσει το «μνημόνιο της χρεοκοπίας».

«Αυτή η πρόταση είναι που σκόρπισε ελπίδα και κατάφερε να κατακτήσει σχετική πλειοψηφία», είπε.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε πρωτοβουλία συνεννόησης με δυνάμεις της Αριστεράς για εξελίξεις σε προοδευτική κυβέρνηση, όπως είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε ευχαριστώντας τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του κόμματος.