Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε τηλεοπτικές δηλώσεις σχετικά με την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη και ανέφερε πως κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξη της καταγγελίας, ακόμη και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ίδιος είχα καλέσει το 2022 τον Αλέξη Γεωργούλη με το που έμαθα κάποιες αόριστες φήμες περί “σεξουαλικής παρενόχλησης” που αφορούσαν τον ίδιο. Τον κάλεσα, όπως όφειλα, και μου το διέψευσε κατηγορηματικά κάνοντας λόγο για συκοφαντίες. Ενημέρωσα το κόμμα μου γι’ αυτό. Τότε συνεχίσαμε να το ψάχνουμε όσο μπορούσαμε και με ό,τι δυνατότητες είχαμε ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά δεν βρήκαμε τίποτα γιατί την όλη διαδικασία δεν τη γνώριζε κανείς», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε ότι «όπως προκύπτει από τη συγκλονιστική ανάρτηση της κυρίας Χρονοπούλου, δεν το ήξεραν ούτε οι γονείς της. Και ο Νίκος Ανδρουλάκης, στενός της συνεργάτης, εξίσου το έμαθε τη Δευτέρα. Δεν γίνεται να μην το ξέρει κανείς, αλλά δήθεν να το ξέρουν ο Τσίπρας και ο Παπαδημούλης. Αν ήξερα την καταγγελία νωρίτερα, με βάση τις αρχές μου, το ήθος μου, την εντιμότητά μου, θα είχα ήδη ζητήσει την αποπομπή του Αλέξη Γεωργούλη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σε 15 μόλις λεπτά ο κ. Γεωργούλης αποπέμφθηκε και από την Ευρωομάδα και από το κόμμα μας. Γιατί με αυτά τα θέματα δεν παίζουμε. Είναι ζήτημα αρχών, είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θύτες. Γι’ αυτό υποστηρίζουμε την ταχύτερη δυνατή άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, προκειμένου να κριθεί η υπόθεση από τις δικαστικές αρχές του Βελγίου».

Αναφερόμενος στη δημοσίευση των στοιχείων της καταγγέλλουσας είπε ότι το θεωρώ απαράδεκτο δεοντολογικά -και ποινικό αδίκημα- και κάκιστα δημοσιεύθηκαν»