Παρέμβαση στο σπίτι του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης (7/7) ο Ρουβίκωνας. Τα μέλη της συλλογικότητας έγραψαν συνθήματα στη μάντρα και πέταξαν τρικάκια.

Λίγη ώρα αργότερα ο Ρουβίκωνας έκανε ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με αναφορές κατά της κυβέρνησης και κατά του ελληνικού κοινοβουλίου.

«Κάθε πρωθυπουργός, κάθε αρχηγός κόμματος δεν κρατάει ποτέ το τιμόνι μόνος του. Πάντα έχει δίπλα του και γύρω του, τους ”δικούς του”. Εκείνους που θα κινούνται στην αφάνεια και θα είναι απανταχού παρόντες, προκειμένου να κρατήσουν αψεγάδιαστη την εικόνα της ηγεσίας του κόμματος, όσο βέβαια είναι αυτό εφικτό. Τέτοια είναι και η περίπτωση του Γεώργιου Μυλωνάκη, ο οποίος έχει τη θεσμική θέση του γενικού γραμματέα της Βουλής» γράφει στο κείμενο που δημοσίευσε στο athens.indymedia.org και συνοδευόταν από φωτογραφίες ο Ρουβίκωνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση η συγκεκριμένη ομάδα των αντιεξουσιαστών, αναφέρει ότι αφορμή για την επίθεση στάθηκε «η δίωξη των αγωνιστών Ν. Ποργιώτη και Γ. Καλαϊτζίδη με την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία της «φθοράς ιστορικού μνημείου» για την επίθεση που έκανε ο Ρουβίκωνας με μπογιές στη Βουλή, στις 21 Μάη».

Τασούλας: Το χτύπημα στο σπίτι του Γενικού Γραμματέα της Βουλής ήταν άνανδρο και ύπουλο

«Στις πρόσφατες, απόλυτα καταδικαστέες επιθέσεις που γίνονται σε σπίτια βουλευτών, προστέθηκε και η επίθεση, εξίσου καταδικαστέα, στο σπίτι του Γενικού Γραμματέα της Βουλής από τον Ρουβίκωνα» τονίζει ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας με αφορμή την επίθεση της οργάνωσης στο σπίτι του Γενικού Γραμματέα της Βουλής, κ. Γιώργου Μυλωνάκη.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας, «ύπουλα μέσα στο σκοτάδι, με άνανδρο στόχο σπίτια και οικογένειες, δεν πετυχαίνουν τίποτα άλλο παρά μόνο τη διαρκή αποδοκιμασία και καταδίκη τους από την ελληνική κοινωνία, την ίδια στιγμή που κατάδικοι ή υπόδικοι, στο φως όμως της ημέρας, αντιμετωπίζονται και θα αντιμετωπίζονται από τη Δικαιοσύνη».

Καταδικάζει την επίθεση η Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του γενικού γραμματέα της Βουλής, Γιώργου Μυλωνάκη και καλεί όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να κάνουν το ίδιο.

«Κανέναν δεν πτοούν, κανέναν δεν εκφοβίζουν οι θρασύδειλοι τραμπούκοι. Η Δημοκρατία μας είναι πολύ ισχυρότερη από τις μπογιές και τα τρικάκια τους», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Δένδιας: Θρασύδειλη η επίθεση στην οικία του Γιώργου Μυλωνάκη

Τη συμπαράσταση στον γενικό γραμματέα της Βουλής Γιώργο Μυλωνάκη για την επίθεση που δέχθηκε η οικία του από μέλη της ομάδας του Ρουβίκωνα εκφράζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με μήνυμά του στο Twitter.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας: «Η επίθεση στην οικία του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη είναι μία ακόμη θρασύδειλη ενέργεια που πρέπει να τύχει της αποδοκιμασίας του πολιτικού κόσμου και της ελληνικής κοινωνίας».