Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της δεύτερης αύξησης του κατώτατου μισθού, η οποία θα ισχύσει από 1η Μαΐου. Ανώτατα κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι η αύξηση θα είναι γενναία, ενώ στις 12:30 ο πρωθυπουργός συναντά στο Μέγαρο Μαξίμου τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της διαβούλευσης που έχει γίνει σχετικά με το ύψος της αύξησης στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση αναμένεται να ξεπεράσει τα 710 ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται και εντός της ημέρες να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Ενδεικτικό της βαρύτητας που δίνει η κυβέρνηση στην 2η αυτή αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα συμπαρασύρει και όλα τα μισθολόγια προς τα πάνω είναι ότι η σημερινή σύσκεψη επισπεύσθηκε, καθώς ο αρχικός προγραμματισμός την τοποθετούσε μετά το Πάσχα.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στη συνάντηση, τονίζοντας: Είμαστε πάρα πολύ κοντά στις ανακοινώσεις, θα πρόκειται για μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση του εισοδήματος.

Στο θέμα του κατώτατου μισθού αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. «Θα πρέπει να συνεκτιμηθεί η ανάγκη μείωσης της ανεργίας, όπως θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και η πραγματικότητα στις επιχειρήσεις. Είναι κάτι που αποφασίζεται στο υπουργικό Συμβούλιο», τόνισε.