Σίγουρος ότι θα επέλθει συμφωνία με τους δανειστές εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ερωτηθείς για το τι θα πράξει η κυβέρνηση σε περίπτωση που το Βερολίνο επιμείνει η η χώρα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας ο κ. Φλαμπουράρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Real fm τόνισε ότι «το καταλαβαίνω αυτό,ο φόβος και η αγωνία είναι κατανοητή. Θέλω να καθησυχάσω τον κόσμο ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση, θεωρώ και έτσι έχει δείξει η όλη διαδικασία αυτό το διάστημα, τις 20 μέρες, θα βρεθεί οπωσδήποτε λύση στη μέση του δρόμου προς το συμφέρον και των δύο και του ελληνικού του λαού και των λαών της Ευρώπης»

«Οποιαδήποτε άλλη λύση καταλαβαίνει ο κόσμος και οι κυβερνήσεις ότι θα είναι η απαρχή δεινών για τους ευρωπαϊκούς λαούς και την Ευρωπαϊκή Ένωση την ίδια» πρόσθεσε ο κ. Φλαμπουράρης, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση «κατέθεσε συγκεκριμένο πρόγραμμα καταθέσαμε και είναι συγκεκριμένα τα αιτήματα που έχουμε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνεται αν ενταχθεί αυτό μέσα στη λογική του μη βιώσιμου χρέους».

«Όταν αυτή την στιγμή το χρέος είναι μη βιώσιμο και αυτοί ζητάνε 3% φέτος πρωτογενές περίσσευμα για την εξυπηρέτηση δεν υπάρχει λύση που να είναι μόνο οικονομική», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ενώ έλεγαν για 1,5% -μάξιμουμ- τα επανέφεραν όλα, μιλάνε για 3% και 4,5%».