«Δεν το θεωρώ παράξενο να μιλά ο νυν με τον πρώην πρωθυπουργό», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η συνάντηση μπορεί να ερμηνευτεί ως «μήνυμα ενότητας» της Νέας Δημοκρατίας ενόψει «μιας δύσκολης περιόδου», όμως τόνισε πως για να βρεθούν οι απαιτούμενοι 180 βουλευτές πρέπει πρώτα να υπάρξει πρόταση για υποψήφιο Πρόεδρο.

Σχετικά με τις σχέσεις Σαμαρά-Καραμανλή, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως δεν συγκρίνεται με τη σχέση μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου. «Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ», σχολίασε.

Ερωτηθείς για τις απολύσεις από το Δημόσιο που πρέπει να γίνουν ως το τέλος του έτους, ο υπουργός δήλωσε πως η δέσμευση θα υλοποιηθεί, και προσέθεσε ότι η θέση στελεχών του ΠΑΣΟΚ περί επαναξιολόγησης δεν έχει τεθεί «εντός κυβέρνησης».

Υπογράμμισε πάντως πως η κυβέρνηση έχει πετύχει να μην υπάρχουν ποσοτικοί στόχοι απολύσεων.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε εκ νέου πως οι αποχωρήσεις υπαλλήλων που είχαν μονιμοποιηθεί σε πλαστά πιστοποιητικά θα συνεχιστούν, αν χρειαστεί και με τη συνδρομή των εισαγγελικών Αρχών. «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι δήμοι αντιδρούν;», διερωτήθηκε κάνοντας λόγο πολιτικές συμφωνίες μεταξύ υπαλλήλων και δημοτικών Αρχών.