Η τηλεργασία, οι επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, ο ιδιωτικός τομέας και οι πιέσεις στο ΕΣΥ, ήταν τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ. Ωστόσο, μια φράση του υπουργού Εσωτερικών δημιούργησε… πολεμικό πολιτικό σκηνικό.

«Η κυβέρνηση έχει σταθεί στον παραγωγικό κόσμο με τρόπο που δεν έχει προηγούμενο κι αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε», ανέφερε ο κ. Βορίδης και τόνισε ότι «θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα, προκειμένου να στηριχτούν εργαζόμενοι κι επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία».

Όσον αφορά το θέμα της επίταξης των ιδιωτικών κλινικών και για τις επικρίσεις της αντιπολιτευσης στη διαχείριση της πανδημίας, σημείωσε: «Η Ελλάδα είναι πλέον μια υγειονομική περιφέρεια, τι νόημα έχει η επίταξη τη στιγμή που υπάρχει ήδη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα; Αυτή η εμμονή δεν έχει χαρακτήρα λειτουργικό, μόνο πολιτικά κίνητρα μπορεί να έχει».

Επί του ιδίου θέματος συμπλήρωσε: «Έχει να κάνει με τα περιστατικά νοηλείας, άρα το ερώτημα είναι αν κάποιος δεν έχει δεχτεί προσήκουσα νοσηλεία και η απάντηση είναι αρνητική. Καθημερινά παρακολουθείται η εξέλιξη της πανδημίας, ακριβώς επειδή υπάρχει σχέδιο και ενεργοποιούνται μέτρα ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, χωρίς να αφήνει κανένα εκτός νοσηλείας, αλλά και χωρίς να παράγει αχρείαστο κόστος».

«Δεν έχει νόημα, όπως λέει η αντιπολίτευση να επιτάξουμε ιδιωτικές κλινικές και να τις πληρώνουμε χωρίς λόγο, όταν δεν υπάρχουν αντίστοιχα περιστατικά νοσηλείας», επισήμανε ακόμη -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Εσωτερικών.

ΣΥΡΙΖΑ: Στελέχη της κυβέρνησης αδιαφορούν για τη δημόσια υγεία

Η αναφορά του κ. Βορίδη έφερε αντιδράσεις. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει: «Σε σημερινή του εμφάνιση στην ΕΡΤ, ο Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε την επίταξη ιδιωτικών κλινικών “αχρείαστο κόστος”», σχολιάζοντας ότι «χωρίς ντροπή τα στελέχη της κυβέρνησης αδιαφορούν για τη δημόσια υγεία και τα απαραίτητα μέτρα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «με τους διασωληνωμένους να φθάνουν σχεδόν τους 700 στις ΜΕΘ και άλλους 100 εκτός ΜΕΘ, και τα νοσοκομεία της Αττικής στο όριο της κατάρρευσης, η επίταξη ιδιωτικών κλινικών αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση». Όμως, προσθέτει, «η ΝΔ αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση».