Κατά της κυβέρνησης στρέφεται το MέΡΑ25 επικρίνοντάς την για το σχέδιο εμβολιασμού του πληθυσμού. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Μιχαλής Κριθαρίδης κάνει λόγο για «άστοχη, αποσπασματική και εν τέλει εγκληματική διαχείριση».

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Κριθαρίδης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζει ότι το αρχικό σχέδιο προέβλεπε να γίνουν οι εμβολιασμοί στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα της χώρας, δηλαδή σε μεγάλο βαθμό στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας. Σήμερα όμως, προσθέτει, αποφασίστηκε τελικά πως οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται στα κατά τόπους νοσοκομεία και όχι τα Κέντρα Υγείας, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, σημειώνει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25, είναι τα εμβολιαστικά κέντρα από περίπου 1.000 μετατρέπονται ξαφνικά σε λιγότερα από 100 -αν λάβει κανείς υπόψη ότι κάθε νομός έχει περίπου 1 νοσοκομείο- και το κόστος αυτής της απόφασης καλούνται να το σηκώσουν αιφνιδιασμένοι γιατροί και ηλικιωμένοι που θα χρειαστεί να διανύσουν πλέον μεγάλες αποστάσεις.

Ο κ. Κριθαρίδης υπογραμμίζει ότι «το ΜέΡΑ25 καιρό τώρα καλεί την κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα δημόσιο δίκτυο μαζικών τεστ, το οποίο τώρα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στον καθολικό εμβολιασμό και έπειτα να ενταχθεί στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, η κυβέρνηση ωστόσο για άλλη μια φορά βυθίστηκε στο βάλτο μιας άστοχης, αποσπασματικής, εν τέλει εγκληματικής διαχείρισης, που τώρα υπονομεύει τον εμβολιασμό του πληθυσμού».