«Έχουμε πολύ δύσκολες μέρες μπροστά μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για την οικονομία κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, «διανύουμε τη μεγαλύτερη παγκόσμια ύφεση από το 1929 λόγω της πανδημίας. Η Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, τα πηγαίνει λιγότερο άσχημα σε σχέση με τις προβλέψεις. Βλέπετε είμαι προσεκτικός στα λόγια που χρησιμοποιώ γιατί ουδέποτε επιχείρησα να ωραιοποιήσω καταστάσεις. Στηρίξαμε την πραγματική οικονομία με ένα εμπροσθοβαρές πακέτο μέτρο και συνεχώς εξελισσόμενο. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο φθινόπωρο και έναν πιο δύσκολο χειμώνα.

Το χθεσινό πακέτο μέτρων αποτελεί μια πρώτη σημαντική παρέμβαση στήριξης της μεσαίας τάξης που τα τελευταία 5 χρόνια είχε υποστεί τα πάνδεινα. Είμαστε στα μέσα του ποταμού, αλλά θα φτάσουμε στην απέναντι όχθη. Έχουμε πολύ δύσκολες μέρες μπροστά μας. Μια ύφεση του 8% με 9% για το 2020 θα έχει προφανώς πολύ δυσάρεστες επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία. Αυτή όμως δεν είναι μια ύφεση Μητσοτάκη, είναι μια παγκόσμια ύφεση».