Κατά την τηλεοπτική του παρέμβαση το βράδυ της Τετάρτης 15 Απριλίου, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην πιθανότητα η Ελλάδα να οδηγηθεί σε εκλογές μετά την επέλαση του κορονοϊού, ενώ σχολίασε και τις δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

«Τις ώρες της κρίσης δεν βγάζουμε πολιτικά συμπεράσματα από τις δημοσκοπήσεις. Είναι απαράδεκτο και λάθος. Και σε όσους το κάνουν, θα γυρίσει μπούμερανγκ. Δεν έχει κανένα νόημα να κάνεις κάποιος συγκρίσεις. Τέτοια κρίση δεν υπήρχε στο παρελθόν. Άρα, δεν θα σχολιάσω το ερώτημα το δημοσκοπικό, πώς θα τα πήγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που ήταν κυβέρνηση».

Για την πιθανότητα διενέργειας εκλογών, τόνισε: «Πριν από μία εβδομάδα, σε μια αντίστοιχη ερώτηση που μου έγινε ατά τη διάρκεια συνέντευξης, απάντησα ότι αδιανόητο την ώρα που δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει την επόμενη ήμερα, να απαντάει σε ερωτήματα του τύπου “τι ψηφίζετε”, “πού ψηφίζετε” και να οργανώνει εκλογές. Αυτό που εγώ θωρώ αδιανόητο, ο κ. Μητσοτάκης δεν το θεωρεί. Το διάγγελμά του ήταν προεκλογικό, μίλησε ως πολιτευτής. Η στάση του είναι στάση αυταρέσκειας και αλαζονείας, όχι ευθύνης. Εάν όντως έχει ως στόχο τις εκλογές, ή δεν έχει πάρει χαμπάρι αυτό που έρχεται, ή ακριβώς επειδή έχει πάρει χαμπάρι, σχεδιάζει να δραπετεύσει. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο για τη χώρα».

Όπως δήλωσε, «οι δυνάμεις της Αριστεράς θα επανέλθουν στο προσκήνιο με όρους επικαιρότητας. Αμφισβητείται η νεοφιλελεύθερη άποψη, ότι όλα μπορεί να τα ρυθμίσει η αγορά. Η κρίση μας θύμισε ότι οι άνθρωποι είναι πάνω από τα κέρδη. Επανέρχονται στην επικαιρότητα οι πανανθρώπινες αξίες που υπερασπίζεται η Αριστερά».