Η κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα έρθει να προστεθεί στο πάνθεον των γυναικών που άνοιξαν το δρόμο για την ανάληψη των σημαντικότερων θώκων της ελληνικής πολιτικής ζωής, αφού για γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αρκετά χρόνια νωρίτερα, τον Οκτώβριο του 1996 μια άλλη νομικός, η κ. Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη ήταν η πρώτη γυναίκα που προτάθηκε για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, το οποίο και κατέλαβε στις 19 Μαρτίου του 2004, λίγες μέρες δηλαδή μετά την πρώτη διακυβέρνηση της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή.

Περίπου 20 χρόνια αργότερα, και ειδικότερα στις 27 Αυγούστου 2015, μια άλλη δικαστικός, η κ. Βασιλική Θάνου να ορκιζόταν ως η 98η πρωθυπουργός στην Ιστορία και η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το αξίωμα, έστω και ως υπηρεσιακή. Πριν γίνει πρόεδρος της κυβέρνησης ήταν πρόεδρος του Αρείου Πάγου από τον Ιούλιο του 2015 έως και τα τέλη Ιουνίου του 2017.

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.