Αλέξης Τσίπρας: Άγρια επίθεση κατά της ΝΔ, «διπλά δειλοί γιατί δεν παραπέμπουν εμένα»

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραπέμπει τον Παπαγγελόπουλο για να κάνει το χατήρι του Αντώνη Σαμαρά»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:55
08/10/2019
Αλέξης Τσίπρας: Άγρια επίθεση κατά της ΝΔ, «διπλά δειλοί γιατί δεν παραπέμπουν εμένα»
52
loading

Για «δειλό ρεβανσισμό» και για «συνειδητή ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και την ενδεχόμενη ανάμειξή του στο έργο της Δικαιοσύνης κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι η συμμετοχή σε προανακριτική, θα είναι εν τέλει για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «μια μεγάλη ευκαιρία για να μάθει και ο τελευταίος έλληνας πολίτης, πώς στήθηκε αυτός ο άθλιος μηχανισμός που είχε ως αποτέλεσμα, εν μέσω της κρίσης, όταν του κόβατε μισθούς και συντάξεις, να τον αναγκάζετε να πληρώνει πιο ακριβά τα φάρμακά του».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας, σχολίασε την απουσία του πρωθυπουργού και υπουργών από την αίθουσα, τονίζοντας ότι «σε μια τόσο σοβαρή διαδικασία, όπως η σημερινή, όπου η κυβερνητική πλειοψηφία αποφασίζει να παραπέμψει έναν πρώην υπουργό, έναν πολιτικό της αντίπαλο σε ειδικό δικαστήριο, θα περίμενε κανείς τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και η κυβερνητική πλειοψηφία, να βρίσκονται τουλάχιστον σήμερα εδώ, να πάρουν το λόγο και διατυπώσουν τα επιχειρήματά τους. Αλλά εσείς είστε και ρεβανσιστές αλλά και δειλοί ταυτόχρονα».

Όπως επεσήμανε, ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται, όχι γιατί υπάρχει κάποια ένδειξη σκανδάλου, «αλλά γιατί είχε το θράσος να αναδείξει το σκάνδαλο της Novartis, το οποίο και εσείς οι ίδιοι αναγνωρίζετε ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα σκάνδαλα που έχει δει ο τόπος. Το σκάνδαλο της υπερτιμολόγησης δηλαδή των τιμών του φαρμάκου από στελέχη των δικών σας κυβερνήσεων, προκειμένου να ευνοηθεί μια πολυεθνική σε βάρος του ελληνικού δημοσίου».

«Κατηγορείτε λοιπόν τον πολιτικό σας αντίπαλο, επειδή είχε το μέγα θράσος να μην κουκουλώσει τις δικές σας τις πομπές των δικών σας βουλευτών. Και αυτό είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία για ειδικό δικαστήριο» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι αυτό μάλιστα γίνεται ενώ η υπόθεση είναι ακόμη ανοιχτή και «βρίσκεται εν εξελίξει ποινική δίωξη για έναν πρώην υπουργό και υπό διερεύνηση για άλλους δυο ακόμη».

«Την ώρα που διαπράττετε τη μέγιστη βαναυσότητα απέναντι στο ίδιο το πολικό σύστημα, την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια… Λυπάμαι που θα σας το πω, αλλά πρόκειται για τον πιο δειλό ρεβανσισμό στη σύγχρονη ιστορία του τόπου» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Διπλά δειλοί γιατί δεν παραπέμπουν εμένα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για διπλή δειλία, καθώς επιλέγει να στείλει στην προανακτατική μόνο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης αλλά όχι και τον ίδιο, καθώς ο κ. Παπαγγελόπουλος όπως είπε «κατηγορείται ότι έστησε πολιτική δίωξη και σκευωρία προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του και ενάντια στη ΝΔ».

«Αν είναι μία φορά δειλός ο κος Μητσοτάκης γιατί παραπέμπει το Παπαγγελόπουλο κάνοντας το χατίρι του κου Σαμαρά - γιατί αυτό γίνεται σήμερα - θα έλεγα είναι δυο φορές δειλός, γιατί δεν έχει το σθένος να παραπέμψει εμένα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Kαι πρόσθεσε: «Να ξέρετε ότι αυτή σας η στάση, η επιλογή, αυτή η διπλή δειλία, σας καθιστά ακόμη πιο αναξιόπιστους και φαιδρούς στα μάτια της κοινής γνώμης, ακόμη και των ίδιων των ψηφοφόρων σας. Παρότι όμως, δεν στραφήκατε εναντίον μου προσωπικά, είναι εμφανές ότι στρέφεστε εναντίον μου πολιτικά».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να συγκροτήσει ένα μέτωπο κατά της διαφθοράς, «και αν σε κάτι αποτύχαμε και μας έκρινε ο ελληνικός λαός αυστηρά, δεν ήταν ότι ελέγξαμε τη Δικαιοσύνη, όπως ανοήτως μας κατηγορείτε εσείς, ή ότι παρεμβήκαμε στο έργο της, αλλά αντιθέτως ότι δεν καταφέραμε να πολεμήσουμε όσο αποτελεσματικά θα έπρεπε τα βαθιά κυκλώματα στο εσωτερικό των θεσμών» σημείωσε.

«Δεν το καταφέραμε, όχι επειδή δεν το επιδιώξαμε, αλλά επειδή είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα σύστημα πολύ πιο δυνατό από το πολιτικό σύστημα που αποκαλούσαμε "χρεοκοπημένο". Και όποιος ζητούσε τη διερεύνηση σκανδάλων, έβλεπε έναν εσμό καναλιών, ραδιοφώνων, εφημερίδων, site, να πέφτουν πάνω του και να τον κατηγορούν για "παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης"».

Η κρίσιμη λέξη δεν είναι «σκευωρία» αλλά «Δικαιοσύνη»

Η συμμετοχή μας στην προανακριτική που θα στήσετε, θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης, πώς στήθηκε αυτός ο άθλιος μηχανισμός που είχε ως αποτέλεσμα, εν μέσω της κρίσης, όταν του κόβατε μισθούς και συντάξεις, να τον αναγκάζετε να πληρώνει πιο ακριβά τα φάρμακά του» τόνισε ο κ. Τσίπρας. «Γιατί όσες φορές και να γράψετε και να προφέρετε τη λέξη 'σκευωρία' δε θα καταφέρετε να μας κάνετε να ξεχάσουμε ποιο είναι το πραγματικό σκάνδαλο» είπε.

Και συνέχισε: «Novartis είναι το μεγάλο φαρμακευτικό κόλπο, όπου η χώρα μας, ως χώρα μέσου επιπέδου ανάπτυξης, επελέγη ως τιμή αναφοράς. Novartis είναι το φάρμακο να στοιχίζει 1087 ευρώ για τον Γάλλο και 3300 ευρώ για τον Έλληνα. Novartis είναι ένα ιατρικό εξάρτημα με κόστος 1225 ευρώ να πωλείται στην Ελλάδα 5450 ευρώ και ένα ιατρικό μηχάνημα να πωλείται στην Ελλάδα σε τιμή 45 φορές μεγαλύτερη από αυτή του εξωτερικού» υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Όσον αφορά το χαρακτηρισμό του κ. Παπαγγελόπουλου ως Ρασπούτιν, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Ομολογώ ότι όταν τον γνώρισα, δεν του το 'χα ότι έχει τόσο μεγάλες και υπερφυσικές δυνατότητες όπως ο Ρασπούτιν. Δεν του το 'χα επίσης, ότι μπορούσε να στήσει ακόμη και το FBI».

«Η κρίσιμη λέξη στη σημερινή συνεδρίαση, ό,τι και να αποφασίσετε στη ψηφοφορία αργότερα, ό,τι και να αποφασίσετε στη προανακριτική που θα στήσετε, δυστυχώς για σας δεν είναι η λέξη σκευωρία. Η κρίσιμη λέξη που είναι στο στόμα και στο μυαλό, εκατομμυρίων συμπολιτών μας, είναι Δικαιοσύνη. Εσείς σήμερα επιχειρείτε με ένα δειλό ρεβανσισμό, να δώσετε ένα ακόμη πλήγμα στη Δικαιοσύνη. Σας διαβεβαιώνω, θα το βρείτε σύντομα μπροστά σας και θα σας γυρίσει μπούμερανγκ

Όσα ειδικά δικαστήρια και να στήσετε για να αποδείξετε δήθεν σκευωρίες, η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, ακόμη και η πλειοψηφία όσων σας ψήφισε, γνωρίζει ποιο είναι το σκάνδαλο και ζητά δικαιοσύνη» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

52
σχόλια
 1. avatar Aκηρατος

  Ο... μηχανικός της στροφής 360 μοιρών έχει δίκιο, ότι και να λένε οι ΝουΔούλοι. Εξ ονόματος ποίου ενεργούσε, εάν ισχύουν όσα του καταμαρτυρούνται, ο Παπαγγελόπουλος;

 2. avatar the owl

  Συμφωνώ κύριε Τσίπρα, εσένα έπρεπε να παραπέμψουν, μόνο έτσι θα βάλουν μυαλό όλοι οι πολιτικοί αυτής της χώρας και θα γίνουμε επιτέλους άνθρωποι!. Οι προδότες και οι κλέφτες στην φυλακή , απ' όποια παράταξη και να προέρχονται για να τελειώνουμε επιτέλους!

 3. avatar Ηλίας Κ.

  Παρακολουθώντας τόν ατρόμητο Τσίπρα, θυμήθηκα τόν περίφημο Ζήκο τού Χατζηχρήστου πού κραύγαζε: "κρατάτε με νά μήν τόν δείρω"! Τό κακό μέ τόν Τσίπρα είναι ότι εκτός από αμόρφωτος δέν βλέπει καί παλιές Ελληνικές ταινίες!

 4. avatar παλαιμαχος

  Και τι ειναι η βουλη? Τσιρκο να ανεβαινει ο καθε σαχλαμαρας να λεει οτι θελει? Αυτη ειναι για σοβαρους ανθρωπους, οχι για ρεμπεσκεδες , τυχαρπαστους και ψευδολαγνους.............

 5. avatar Ψευταλέξης

  Αν αυτό δεν είναι παραδοχή συναυτουργίας τότε δεν ξέρω τι είναι.

 6. avatar θορπ.

  Αλέ λετουρ σε αφήνουν για Κολονία μετα το ξύρισμα !

 7. avatar Βασικα

  Σιγα μην δωσουν και βημα στον αριστεροφασιστα να το παιξει μαρτυρας και διωγμενος απο το συστημα... Δεν παει καλα. Οχι φιλε, κατσε στα αυγα σου και δες τι ωραια θα πατε φυλακη ενας ενας. Πηρατε εξουσια και αρχισατε τις λασπες και τους χαρακτηρισμους. Κλεφτες τους λετε αλλα στα 2+ χρονια ουτε ενα στοιχειο δεν υπαρχει. Ουτε ενα επισημο εγγραφο απο τα εγγραφα του FBI Που δηθεν ειχαν μεσα ελληνες βουλευτες. Που ειναι αυτα Τσιπροκιο?

  1. avatar @βασικα

   Βασικα εισαι στον κοσμο σου

 8. avatar Τειρεσίας

  ΜΠΩΡΕΙ το ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΤΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΒΙΑΣΎΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΗΤΕΥΣΗ

 9. avatar ΝΔ

  Ε, ότι και να πούμε έχει ένα δίκιο!!!

 10. avatar criskalts

  Ο Τσίπρας απαλλάχτηκε λόγω βλακείας.

  1. avatar Αν υπάρχει επέμβαση στη λειτουργία της δικαιοσύνης

   και μάλιστα από πρωθυπουργό, είναι μέγιστο σκάνδαλο και κακώς δεν στρέφονται εναντίον του

 11. avatar ΝΔτης:

  "Ουκ εάν με καθεύδειν το του Αλέξης τρόπαιον"!

  1. avatar @καθεύδειν

   Αφού καθεύδεις όρθιος όπως όλοι οι συριζαίοι, πάρε το τρόπαιο της ωραίας κοιμωμένης.

 12. avatar ΟοΟ

  Αν αυτό δεν είναι παραδοχή συναυτουργίας τότε δεν ξέρω τι είναι.

 13. avatar ΕΡT

  Βάλτε μέσα το κοντο[...] να αγιάσει το χέρι σας.

 14. avatar l.v.

  .............[!] "δον κιχώτης" [!] ...............;

  ΑΝΤΕ. ΚΑΙ. Γ - - - - - υ. !!!

 15. avatar ΠΑΛΛΑΣ

  Θαυμαστε πρωτη τριαδα στα εδρανα της βουλης.Ααααααχαχαχαχαχαχαχα τζανακο...πολαλακης...και ΛΑΠΑΣ.Ευκολα ρε ΚΥΡΙΑΚΟ παγενεις....

 16. avatar spyrospeiratis

  ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΘΑ ΜΠΕΙΤΕ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΥΓΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΔΕΧΘΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

 17. avatar etgyo8

  μήπως θα ήτο πρέπον να αναμένομεν την τοποθέτησιν παπαδημούλη επί του θέματος?

 18. avatar Σουλιώτης ..

  Νταξει μορέ και τι εγινε εαν πηρανε και μερικα μυρια τα βουλευτακια μας. Μήπως και θα πληρωσουμε ποτέ τα δανεια στα κοροιδα τους εβρωπαιους που μας τα εδωσαν ; ;
  Ας λεει και το εφ μπι αει τα δικά του, εμας καθόλου δεν πειραζει και το γουσταρουμε , γιατι και αυτοι οι αμερικάνοι βασανιζουν τους μαυρους.

 19. avatar Μην αγχώνεσαι αλ6

  Θα έρθει και η σειρά σου,όχι γι αυτό το πταίσμα (σχετικά με τα αλλά) αλλά για πολύ χειρότερα που έχεις κάνει.Πες το και στον Πανούλη,μη νομίζει πως τη γλίτωσε...

 20. avatar Γεροτσολιας

  Εχεις παθει την πλακα της ξωης σου ρε Κωλοτουμπα, τετοια απαξιωση δεν την περιμενες ε! εσυ απο μονος σου θα πας στον πατο. Γεροτσολιας

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει