Οι απολύσεις στο Δημόσιο παραμένουν το βασικό «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας. Και για το θέμα μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δήμαρχος του δήμου Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης.

Υποστήριξε ότι «Έχει δίκιο ο κ. Μανιτάκης. Δεν είμαι από αυτούς που τον πολυσυμπαθούν αλλά έχει δίκιο ο κ. Μανιτάκης. Δε φταίει ο Μανιτάκης», σημειώνοντας πάντως ότι «πολλά είναι απόρροια αυτής της απίστευτης πολιτικής της τρόικας».

Ανέφερε δε για την κατάσταση στην οποία έχουν φθάνει τα πράγματα ότι: «Όλοι έχουμε ευθύνη. Και οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός και εμείς που ψηφίζουμε. Εγώ δεν βγάζω την ουρά μου απ’ έξω. Αλλά η ευθύνη δεν είναι οριζόντια, είναι κάθετη και αναλογική».

Και για τις διαπραγματεύσεις που έκανε ο κ. Στουρνάρας με τους τροϊκανούς, υποστήριξε: «Όταν εγώ βλέπω ότι αναγκάζεται ένας πρωθυπουργός να συναντιέται με τους υπαλλήλους των δανειστών μας, αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις με τους υπουργούς, δεν πέτυχαν. Δεν πιστεύω ότι εάν είχε καταλήξει στις διαπραγματεύσεις ο Στουρνάρας, θα χρειαζόταν ο Σαμαράς για τρεις ώρες».