Τους νέους σταθμούς του μετρό σε Ανθούπολη και Περιστέρι εγκαινίασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε για την παράδοση του έργου στην ώρα του, δίνοντας τα εύσημα στον προκάτοχό του Μάκη Βορίδη και τόνισε ότι «σημασία δεν έχουν τα λόγια, αλλά το χειροπιαστό έργο».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του υπουργού:

«Σεβασμιώτατε, αγαπητέ συνάδελφε, Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι για εμάς είναι εξαιρετικά σημαντικό πως αυτά που είπαμε πέρσι το καλοκαίρι μετά τις εκλογές, γίνονται. Και γίνονται στην ώρα τους.

Είπαμε ότι το Μετρό θα έρθει στο Περιστέρι και στην Ανθούπολη μέχρι τον Απρίλιο και ήρθε. Είπαμε ότι τα έργα του Μετρό θα ολοκληρωθούν μέχρι το σταθμό του Ελληνικού ως τον Ιούλιο φέτος -και θα ολοκληρωθούν- και μέχρι το Χαϊδάρι το Σεπτέμβριο, θα ολοκληρωθούν επίσης. Τα έργα του ΤΡΑΜ, η επέκταση στον Πειραιά, ξεκινάνε. Σιδηροδρομικά έργα ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ μπαίνουν στις ράγες αυτό και τον επόμενο μήνα. Και οι αυτοκινητόδρομοι, ένα έργο που είχε κολλήσει για δύο χρόνια, ξεκολλάει.

Είμαστε στην εποχή που κατεξοχήν οι πολιτικοί πρέπει να μιλάνε με έργα και αυτό κάνουμε. Τα λόγια δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει το μετρήσιμο και χειροπιαστό έργο. Και η επανεκκίνηση των έργων θα συμβολίσει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας στο σύνολό της. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που θέλω να περάσω σήμερα.

Αυτό εδώ το έργο είχε μια εμπλοκή για πολλούς μήνες και χάρη στην πρωτοβουλία που είχε πάρει ο συνάδελφός μου, ο κ. Βορίδης, το πρόβλημα ξεπεράστηκε. Αυτός είναι και ο λόγος που του είπα να έρθει σήμερα εδώ πέρα, διότι ακριβώς επειδή πρέπει να μιλάμε για ένα καινούριο ήθος στην πολιτική, δεν είναι σωστό να καρπωνόμαστε εμείς τα έργα των προηγούμενων.

Αν θέλουμε να κάνουμε καινούρια αρχή στον τόπο μας, πρέπει να κάνουμε μια καινούρια αρχή σε όλα τα επίπεδα. Όχι λόγια αλλά έργα. Όχι τα κλασικά πολιτικάντικα αλλά μια νέα αντίληψη για τα πράγματα και την καθημερινή μας συμπεριφορά.

Και κάτι τελευταίο, που νομίζω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό. Εδώ δεν είμαστε σε οποιουσδήποτε σταθμούς του Μετρό. Όλοι έχουν τη σημασία τους. Είμαστε σε σταθμούς του Μετρό στη Δυτική Αθήνα, στο Περιστέρι, στα λαϊκά προάστια της πρωτεύουσας και γι΄ αυτό το συγκεκριμένο έργο έχει διπλή σημασία. Λοιπόν καλοτάξιδο το Μετρό από δω και πέρα».