Από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στα γραφεία τους οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρώτος έφτασε στο υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης ο Χρήστος Σταϊκούρας με τα ρολόγια να δείχνουν 7:08 όταν πέρασε την πόρτα του κτιρίου.

Δεύτερος, λίγο πριν τις 8, βρέθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης Επενδύσεων και Επενδύσεων ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι «δεν μπορεί να αφήσουμε καμία ημέρα χαμένη».

Τόνισε ακόμα πως πρώτη του δουλειά θα είναι να δει από τα νομοσχέδια που είχε ετοιμάσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου ποια θα προωθηθούν άμεσα στη Βουλή και, όπως είπε χαρακτηριστικά «να ξεκολλήσουν όλες οι μεγάλες επενδύσεις».

Λίγα λεπτά πριν τις 8 την πόρτα του υπουργείου Υγείας πέρασε ο Βασίλης Κικίλιας ο οποίος στις δηλώσεις του επισήμανε την σημασία της συνεργασίας με όλους.

«Συμπαίχτες είναι όλοι. Θα είμαστε σε αλληλεπίδραση με τον κόσμο για να δούμε τι πρέπει να φτιαχτεί. Όλοι θα είναι συμμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια ακόμα και όσοι πιστεύουν ότι είμαστε αντίπαλοι επειδή είμαι υπουργός της Νέας Δημοκρατίας».

Όσο για το ποια θα είναι η πρώτη του απόφαση, ο νέος υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι «το πολύ μεγάλο βάρος το παίρνουν οι μεγάλες μονάδες υγείας της πρωτεύουσας».

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου μετά το τέλος της συνεδρίασης κάθε υπουργός θα παραλάβει ένα φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του. Εκεί θα περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι το Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.