Ο Κωστής Χατζηξδάκης δήλωσε: «Η ΝΔ μετά τις εκλογές έχει ενοχοποιηθεί για τα πάντα. Και γι’ αυτά που φταίει και γι’ αυτά που δεν φταίει». «Είμαστε εδώ για να συναινέσουμε, αλλά δεν θα γίνουμε και πάτημα της κυβερνητικής προπαγάνδας», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον real fm. Ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας  το Κατάρ για την επένδυση στο Ελληνικό.

Κατηγόρησε, ωστόσο, την κυβέρνηση για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων λέγοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζεται κανείς ότι θα μπορούσαμε να αποφύγουμε έναν δανεισμό το Μάιο, όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι». Για την απουσία του πρωθυπουργού στο εξωτερικό, είπε πως «έχει παραγίνει. Κάποιος πρέπει να είναι και εδώ».

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως κάποιες από τις δύσκολες, όπως τις χαρακτήρισε, πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση, θα έπρεπε να έχουν ληφθεί από τη ΝΔ, σημειώνοντας πως «αν η ΝΔ θέλει να έχει προοπτική, πρέπει να κάνει αυτοκριτική – και νομίζω ότι κάνει αυτοκριτική».

Ολοκληρώνοντας, ο Κ. Χατζηδάκης απέφυγε να σχολιάσει την πρόταση Καρατζαφέρη προς τη ΝΔ για πρόκληση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο τώρα, λέγοντας πως «το θέμα είναι να δούμε πως η χώρα είναι σε μία μεγάλη δίνη, να βάλουμε πάνω από όλα το συμφέρον της Ελλάδας και να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό».