«Εμείς ζητήσαμε από τους Γάλλους να μας νοικιάσουν δύο φρεγάτες και τέσσερα αεροσκάφη παρακολούθησης για να εξασφαλίσουμε την αμυντική μας θωράκιση. Η πρόταση αυτή συζητείται», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Μιλώντας στον Alpha 9,89, υπογράμμισε πως «θα είναι αμοιβαία ωφέλιμο για την Ευρώπη να αξιοποιηθούν τα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου. Είναι πολύ σημαντικά τα κοιτάσματα Ελλάδας και Κύπρου για την ανεξαρτησία της Ευρώπης».

«Αυτό που ειπώθηκε είναι ότι με πιστή εφαρμογή του διεθνούς δικαίου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για αντίδραση», πρόσθεσε.

Με αφορμή τη χθεσινή απεργία στα ΜΜΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τη θέση ότι «η απεργία αυτή είχε καθαρά κομματικές σκοπιμότητες» και κατήγγειλε ότι «απειλήθηκε με διαγραφή δημοσιογράφος προκειμένου να μην τολμήσει να υποβάλει ερώτηση στον Γάλλο πρόεδρο».

«Να μου εξηγήσετε γιατί έπρεπε να εφαρμοστεί αυτός ο σκοταδισμός χτες για ένα τόσο σημαντικό γεγονός, όπως η επίσκεψη Ολάντ. Είναι δυστυχές ότι, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο που τα ΜΜΕ δοκιμάζονται από την κρίση ακόμη περισσότερο, οι δημοσιογράφοι έχουν μια τέτοια συνδικαλιστική ηγεσία», πρόσθεσε.