Εσωκομματικά προβλήματα άνοιξε στο ΠΑΣΟΚ το ζήτημα της πώλησης τμήματος της ΔΕΗ. Όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ σήμερα «μια σειρά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ βγήκε απέναντι σε αυτή την προοπτική. Ο Χρήστος Πρωτόπαπας είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash ναι στην απελευθέρωση, «αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο που έχει το κράτος με καθοριστικό και στρατηγικό ρόλο της χώρας θα πρέπει να πουληθεί ή να αποδυναμωθεί».

Ιδιαίτερα επικριτικός ο Πάρις Κουκουλόπουλος σχολίασε πως «δεν μπορεί κάποιοι κολεγιόπαιδες να μας υποδεικνύουν τι θα κάνουμε με αυτό το θέμα» και πρόσθεσε ότι είναι θέμα του Πρωθυπουργού να αποδείξει πως “δεν είμαστε εντολοδόχοι”. Ο Παντελής Οικονόμου πρότεινε δημοσίως: «Αν οποιοσδήποτε κύριος της τρόικας, ή δεν ξέρω ποιανού άλλου έξω από το πλαίσιο του Μνημονίου το οποίο ήδη είναι πολύ ενοχλητικό, διανοηθεί να θέσει θέματα τα οποία δεν έχουν σχέση με το Μνημόνιο, για παράδειγμα περί ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, νομίζω ότι πρέπει να χαρακτηριστεί πάραυτα persona non grata και να τα μαζέψει και να μην τον ξαναδούμε και να στείλει άλλον η τρόικα».

Μάλιστα βουλευτικοί κύκλοι σχολίαζαν χθες πως το συγκεκριμένο θέμα δεν μπορεί να προχωρήσει και ότι θα ήταν casus belli σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση, που θα συγκρουστεί το επόμενο διάστημα με δικηγόρους, μηχανικούς και συμβολαιογράφους, θα ήθελε να αισθάνεται πιο ισχυρή στο εσωτερικό της».