«Η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται σε υψηλότατο επίπεδο στις Βρυξέλλες, με στόχο μια συνολική συμφωνία», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, προειδοποιώντας εκ νέου τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν θα δικαιωθεί η «διαρκής επένδυση του στην κατάρρευση των διαπραγματεύσεων».

Στο σχόλιο που εξέδωσε, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ασκεί έντονη κριτική στη ΝΔ για την ανακοίνωση της σχετικά με το Eurogroup, κατηγορώντας τη ότι λειτούργησε ξανά «υπονομευτικά».

Αναφέρει ειδικότερα ότι «μετά τη λήξη των εργασιών του σημερινού Eurogroup, τόσο ο πρόεδρός του κ. Ντάισελμπλουμ, όσο και ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων κ. Μοσκοβισί, επιβεβαίωσαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ισχυρή πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης, για μια συνολική συμφωνία». Ωστόσο, «λίγα λεπτά αργότερα, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έσπευσαν με ανακοίνωση να λειτουργήσουν εκ νέου υπονομευτικά, επιρρίπτοντας την αποκλειστική ευθύνη για τη μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, στην ελληνική πλευρά».

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η μοναδική αντιπολιτευτική γραμμή του κ. Μητσοτάκη είναι η διαρκής επένδυση στην κατάρρευση των διαπραγματεύσεων. Τον προειδοποιούμε για μια ακόμη φορά ότι δεν θα δικαιωθεί», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, για να σημειώσει ολοκληρώνοντας: «Η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται σε υψηλότατο επίπεδο στις Βρυξέλλες, με στόχο μια συνολική συμφωνία».