Βερολίνο: Δεν υπάρχουν ολοκληρωμένες λύσεις για το θέμα της Σένγκεν

«Υπάρχουν σκέψεις για το πώς μπορούν να φυλαχθούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:13
29/01/2016
Βερολίνο: Δεν υπάρχουν ολοκληρωμένες λύσεις για το θέμα της Σένγκεν
loading

Δεν υπάρχουν ολοκληρωμένα σενάρια ή ολοκληρωμένες λύσεις, δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας Κριστιάνε Βιρτς, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη θέση του Βερολίνου για τις απειλές αποκλεισμού της Ελλάδας από την Ζώνη Σένγκεν. Τόνισε δε κατ´ επανάληψη ότι το κεντρικό ζήτημα είναι η καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν θέλω εδώ να κάνω εικασίες με οποιονδήποτε τρόπο για ενδιάμεσα βήματα, αλλά μπορώ μόνο να πω ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται. Υπάρχουν σκέψεις για το πώς μπορούν να φυλαχθούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, αλλά δεν μπορώ τώρα να επιβεβαιώσω οποιαδήποτε σενάρια», επισήμανε.

«Γίνονται συζητήσεις στο επίπεδο της ΕΕ και αναζητούνται λύσεις. Υπάρχει σύμφωνη γνώμη ότι το θέμα πράγματι είναι η καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων. Για αυτό υπάρχουν προσπάθειες στο επίπεδο της ΕΕ. Αλλά δεν υπάρχουν τώρα επουδενί κάποια ολοκληρωμένα σενάρια ή ολοκληρωμένες λύσεις, οι οποίες θα ήταν προς συζήτηση εδώ. Αυτές οι συζητήσεις συνεχίζονται στο επίπεδο της ΕΕ», δήλωσε η κ. Βιρτς και επανέλαβε:

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε από κοινού για τον στόχο της καλύτερης φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, συζητώντας βεβαίως και με την Ελλάδα. Αυτός είναι ο δρόμος που ακολουθεί η γερμανική κυβέρνηση. Και αυτό ήταν βεβαίως και θέμα στο πρόσφατο Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών. Αλλά μπορώ να πω συνολικά για τη γερμανική κυβέρνηση ότι συνεχίζει να ισχύει ότι γίνονται συζητήσεις στην ΕΕ».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει