Για μεμονωμένα θλιβερά περιστατικά τα οποία απαιτούν καταδίκη από όλους έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει το χαστούκι στην βουλευτή της ΝΔ, Αγγελικής Δεληκάρη από στέλεχος της Νίκης αλλά και τον προπηλακισμό της υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Χριστίνας Αλεξοπούλου από ιερέα επειδή και οι δύο ψήφισαν το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Συγκεκριμένα ο Παύλος Μαρινάκης κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό με την κα Δεληκάρη είπε: Πρόκειται για θλιβερό περιστατικό για οποιονδήποτε πολίτη πέσει θύμα. Είναι χαρακτηριστική απόδειξη για το πώς κάποιοι καπηλεύονται την πίστη μας και τη θρησκεία μας. Οι δήθεν αποκλειστικοί εκπρόσωποι ιερών συμβόλων συμπεριφέρονται ακριβώς αντίθετα από αυτό που πρεσβεύει η θρησκεία μας. Όλοι πρέπει να το καταδικάσουν, είναι μεμονωμένο περιστατικό μιας κυρίας που είναι ανάξιο να ακουστεί και το όνομά της».

Για τον προπηλακισμό της κας Αλεξοπούλου απάντησε: «Δεν νομίζω ότι μεμονωμένα περιστατικά χαρακτηρίζουν συνολικά τους ιερείς και την ελληνική εκκλησία. Δεν είναι εικόνα των πιστών, ούτε της εκκλησίας. Η εκκλησία αποδεδειγμένα στηρίζει αυτούς που έχουν ανάγκη, στηρίζει την ανάγκη και την αλληλεγγύη και δεν χρειάζεται να μένουμε σε μεμονωμένα περιστατικά που αποτελούν εξαιρέσεις».

Καυστικά ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για τους Σπαρτιάτες σε αντίθεση με τη ΝΔ.

«Δεν ξέρω γιατί δεν κατέθεσε για ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ υπόμνημα, αν ψάχνουν ακόμη αίθουσα για να δικάσουν τη Χρυσή Αυγή ή εάν παρέπεσε το υπόμνημα σε κάποια από τις κρουαζιέρες του κου Κασσελάκη. Καλύτερες από τις πομπώδεις δηλώσεις και τα πανό είναι η κατάθεση υπομνημάτων» είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης και πρόσθεσε: «Η ΝΔ έκανε το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει. Όποιος διαβάσει το υπόμνημα βλέπει μια σαφέστατη τεκμηρίωση, το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου είναι το αποκλειστικά υπεύθυνο να κρίνει. Δεν μπορούμε να προδικάσουμε καμία κρίση».

Για την υποψηφιότητα Φρέντι Μπελέρη

«Στην υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη δεν μιλάμε για ένα διμερές ζήτημα αλλά για ένα ζήτημα κράτους δικαίου. Θέλουμε να συμβολίσουμε σε αυτό το επίπεδο την ανάγκη σεβασμού στο κράτος δικαίου και το τεκμήριο της αθωότητας».

Κληθείς να απαντήσει για όσα λέγονται για το παρελθόν του Φρέντι Μπελέρη απάντησε: «Πολλά έχουν διαψευστεί από ανθρώπους της οικογένειάς του, δεν είναι αυτό το βήμα για να κάνουμε αντίκρουση, το ζήτημα Μπελέρη δεν είναι κομματικό. Ο πρωθυπουργός δεν ασχολείται για πρώτη φορά τώρα με τους Έλληνες ομογενείς της Αλβανίας. Νομίζω ότι είναι λάθος η στοχοποίηση ενός ανθρώπου που επέλεξε να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής».