Στο νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών αναφέρθηκε σήμερα η γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Η βουλευτής επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης πως για θέματα συνείδησης δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία, και τόνισε ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικά τα δικαιώματα των παιδιών δεν πρέπει να μπαίνουν σε λογικές υπέρ ή κατά».

Παράλληλα σημείωσε ότι ότι όσες και όσοι νομίζουν ότι δεν τους επιτρέπει η συνείδησή τους να ψηφίσουν το εν λόγω νομοσχέδιο έχουν κι άλλες επιλογές (υπονοώντας την επιλογή της αποχής κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, κάτι που έχει προτείνει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος) και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για διγλωσσία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «από την αξιωματική αντιπολίτευση ακούσαμε τη μία μέρα για κομματική πειθαρχία και την άλλη όχι».

Τέλος, αναφερόμενη στο θέμα της παρένθετης μητρότητας, η κ. Συρεγγέλα επεσήμανε πως «ισχύει αυτό που ίσχυε από το 2002, δηλαδή μόνο για ιατρικούς λόγους και με δικαστική απόφαση» και πως «το νομοσχέδιο δεν το αλλάζει αυτό».