«Δε θα απέχω, θα καταψηφίσω» ανέφερε ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ξεκαθαρίζοντας με αυτό τον τρόπο τη στάση που θα κρατήσει όταν θα έρθει προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο το πολυσυζητημένο σχέδιο νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, που επεξεργάζεται αυτή την περίοδο η κυβέρνηση.

Νωρίτερα, αναλύοντας τις θέσεις του απέναντι στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ο βουλευτής σημείωσε πως «η έννοια του γάμου συμπεριλαμβάνει την τεκνοθεσία και είναι θέμα χρόνου τα ελληνικά δικαστήρια να αναγνωρίσουν την τεκνοθεσία. Να λύσουμε τα πρακτικά ζητήματα με νομοθετικές παρεμβάσεις μέσα από το σύμφωνο συμβίωσης». Πρόσθεσε δε πως «τα παιδιά θέλουν μαμά και μπαμπά. Δεν πρέπει να διαταράξουμε τον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας».

Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός συνέστησε την οδό της αποχής προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που διάκεινται αρνητικά ή με επιφύλαξη έναντι των σχεδιαζόμενων νομοθετικών ρυθμίσεων, που θα αφορούν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τις προϋποθέσεις τεκνοθεσίας. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «υπάρχουν πολλές κοινοβουλευτικές επιλογές. Η αποχή είναι μια αξιοπρεπής στάση που μπορεί κάποιος να εκφράσει την διαφωνία του, δηλαδή να μην υπερψηφίσει, χωρίς να δημιουργήσει και πρόβλημα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι μια επιλογή, την οποία μπορεί να έχουν οι βουλευτές».