Δεν άρχισε καλά-καλά το Isle of Man TT και καταγράφηκε η πρώτη απώλεια. Ο έμπειρος ιάπωνας Yoshinari Matsushita υπέκυψε στα τραύματά του, μετά από πτώση που είχε στα δοκιμαστικά στη Νήσο του Μαν.

Ο 43χρονος Matsushita είχε κληθεί την τελευταία στιγμή να οδηγήσει για την Tyco Suzuki, δίπλα στους Josh Brookes και Guy Martin. Θα συμμετείχε στον αγώνα Supersport 600.

Ζούσε στη Saitama της Ιαπωνίας και συμμετείχε για πρώτη φορά στο TT το 2009. Εκτός της τακτικής συμμετοχής του στις κατηγορίες Superstock και Superbike, είχε επίσης τερματίσει 5ος στο TT Zero του 2011, τον αγώνα των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών. Και το 2008 είχε κερδίσει αγώνα αντοχής στο Motegi.

Ο Gary Thompson, γραμματέας του αγώνα, σχολίασε: «Ο Γιόσι ήταν πολύ δημοφιλής αγωνιζόμενος με πάμπολλους φίλους στα paddock του ΤΤ. Ήταν ένας αυθεντικός τύπος, ένας προσηνής χαρακτήρας που πάντα είχε χρόνο για τον άλλο. Θα μάς λείψει πολύ».

Ο Matsushita ήταν ενθουσιασμένος με την ευκαιρία να οδηγήσει για την Tyco Suzuki φέτος, κάτι που δεν το περίμενε. Τη Δευτέρα είχε δηλώσει κάπως ποιητικά ή απλά κάπως… ιαπωνικά: «Ως μέλος αυτής της εξαιρετικής ομάδας για το ΤΤ, παίρνω δύναμη και θα χρησιμοποιήσω την εμπειρία της για να παλέψω με το θεριό της διαδρομής όσο καλύτερα μπορώ. Ούτε μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα μού συνέβαινε κάτι τέτοιο, μοιάζει με θαύμα».

Δυστυχώς αυτό που κανείς δεν θέλει να φανταστεί, συνέβη. Αυτή τη φορά το θεριό το νίκησε.