Για την πολυπόθητη κάρτα ασυλίας μονομάχησαν στο επεισόδιο του MasterChef 2022 της Πέμπτης (10/3) οι παίκτες της ηττημένης μπλε ομάδας. Εκτός της Βασιλικής, η οποία πήρε πάνω της την ήττα και έδωσε τον εαυτό της ως πρώτη υποψήφια προς αποχώρηση, όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες της στην ομάδα, μπήκαν στη διαδικασία ασυλίας.

Οι παίκτες βρέθηκαν μπροστά από δύο μεγάλα ορθογώνια γυάλινα κουτιά γεμάτα με πάγο και ψάρια και θα έπρεπε να φιλετάρουν όσα περισσότερα από αυτά μπορούσαν.

Την ίδια στιγμή που η κόκκινη ομάδα απολάμβανε ένα εξαιρετικό μενού μαζί με τον Γιάννη Αποστολάκη.

Ο «Μπόμπαινας», ειδικός στο ψάρι, ήταν σίγουρος με τον εαυτό του και μάλιστα έβαλε στην πράξη ένα σατανικό σχέδιο. Κάθε φορά που πήγαινε να βρει ψάρι, πέταγε τον πάγο από το ένα κουτί στο άλλο για να δυσκολέψει τους συμπαίκτες του.

Στο τέλος όμως, μη μπορώντας να βρει ψάρι από το κουτί που είχε επιλέξει, αναγκάστηκε να «σκάψει» στο δίπλα κουτί, εκεί δηλαδή όπου έριχνε τον πάγο.

Η μονομαχία

Ο Σταύρος έκανε τρία σωστά, η Ελισάβετ τέσσερα, ενώ ο Βασίλης λόγω ενός λάθους που δεν κατάλαβε, δεν κατάφερε να βγάλει κανένα φιλέτο.

Ο Χριστόφορς κατάφερε να βγάλει 6 φιλέτα από τα ψάρια, ο Τζόναθαν 4 και ο Νικήτας 4.

«Προφασίστηκε πονοκέφαλο ο Νικήτας. Είναι εντυπωσιακό όσα γίνονται μέσα στον χώρο αναμονής. Έφευγαν οι κόκκινοι και έκαναν μασάζ στον Νικήτα και έλεγαν ότι έχει κότσια η Βασιλική, ενώ ο “Μπόμπαινας” δεν είχε», σχολίασε ο Δημήτρης Ταϊρίδης.

Όσο για τον «Μπόμπαινα», κατάφερε να βγάλει 11 και μαζί με τον Χριστόφορο διαγωνίστηκαν για την ασυλία.

«Μίλησα με την Ιωάννα και τη Ζούμπι μας, που είναι ένα παιδί με σύνδρομο Γουίλσον. Δεν είμαι βιολογικός της πατέρας, αλλά είναι μια μεγάλη καρδιά. Μου είπε χαίρομαι που σε βλέπω στην κουζίνα. Είναι μικρές δόσεις που σου δίνουν ώθηση. Της είπα πόσο την αγαπώ», αποκάλυψε ο Δημήτρης.

«Αν κερδίσω, θέλω να δώσω την ποδιά της ασυλίας στην Ελισάβετ. Θεωρώ ότι θα την ψηφίσουν μονοκούκι και είναι άδικο. Θέλω να το κάνω και να πάω στην ψηφοφορία αύριο και να δω πόσα απίδια βγάζει ο σάκος», είπε ο «Μπόμπαινας».

Σύμφωνα με την ομόφωνη άποψη των τριών καταξιωμένων σεφ – κριτών, το ψάρι του Χριστόφορου ήταν καλύτερο από εκείνο του Δημήτρη και όλα κρίθηκαν στο ψήσιμο της πέτσας του.

Ο Χριστόφορος κέρδισε την κάρτα ασυλίας και το αποτέλεσμα χαροποίησε ιδιαίτερα τους συμπαίκτες του, καθώς σχεδόν κανείς δεν επιθυμούσε να έχει ξανά την ασυλία ο Δημήτρης.

Έτσι, ο Χριστόφορος που κέρδισε την ασυλία και η Βασιλική που έχει υποδείξει τον εαυτό της ως υποψήφια προς αποχώρηση δεν μπορούν να ψηφιστούν από τους συμπαίκτες τους στην ψηφοφορία αλλά φυσικά, μπορούν να ψηφίσουν τον παίκτη που πιστεύουν πως πρέπει να βρεθεί στον… τάκο.

Το Twitter ευχαριστήθηκε με τη νίκη του Χριστόφορου και την πανηγύρισε με την ψυχή του.