Σε σοκ βρίσκεται ο δημοσιογραφικός κόσμος από την απώλεια του Νίκου Ζαχαριάδη. Ο δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 55 ετών, έπειτα από ανακοπή που υπέστη. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η ΕΡΤ, ο Νίκος Ζαχαριάδης βρισκόταν σε επαγγελματικό ραντεβού όταν ένιωσε έντονη αδιαθεσία.

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο όμως κατά τη διακομιδή ο Νίκος Ζαχαριάδης άφησε την τελευταία του πνοή.

Φίλοι, γνωστοί και συνεργάτες του Νίκου Ζαχαριάδη έσπευσαν να πουν το δικό τους «αντίο» στον δημοσιογράφο και τα λόγια τους «ραγίζουν» καρδιές.

Αντίο Nikos Zachariadis ήσουν από τους πιο χαρισματικούς και ευφυείς ανθρώπους που γνώρισα. Αλλά λόγια δεν υπάρχουν τώρα

Posted by Kostas Giannakidis on Thursday, April 15, 2021

Συνάδελφοι, φίλοι, μαθητές και αναγνώστες του Νίκου Ζαχαριάδη δεν μπορούν να πιστέψουν τον ξαφνικό χαμό του και έχουν κατακλύσει με συγκινητικά μηνύματα το προφίλ του στο facebook. Όλοι είχαν να πουν κάτι για το χιούμορ του και τα γέλια που είχαν κάνει μαζί.

«Χρόνια θα αργήσει να φανεί,αν θα φανεί ποτέ του,τέτοιος καθάριος, ζωντανός, ζεστός Ανδαλουσιάνος…»Μόνον αυτοί οι…

Posted by Χρήστος Α. Χωμενίδης on Thursday, April 15, 2021

Σε συνάντησα πρώτη φορά περνώντας τυχαία έξω από το γραφειο σου στο Πρώτο Θέμα. Ήθελα πολύ να σου πιάσω συζήτηση,…

Posted by Katerina Panagopoulou on Thursday, April 15, 2021

Ποιος ήταν ο Νίκος Ζαχαριάδης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1966, τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Σχολής, στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Παράλληλα ξεκίνησε να εργάζεται στο Ραδιόφωνο της ΕΤ-2. Το 1989 πέρασε στην εφημερίδα «Αυγή» ως κριτικός κινηματογράφου -ποιος να φανταζόταν την συνέχεια- και αυτό εξακολούθησε να κάνει στις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Μεσημβρινή».

Η μετάβαση από τις εφημερίδες στον περιοδικό τύπο σηματοδοτεί την αρχή ενός εξαιρετικού γραφιά, η αιρετική πένα του οποίου δεν χαρίζεται ενίοτε σε κανέναν.

Ο Νίκος κι εγώ. 1983, στο χτήμα, πρώτος σταθμός.

Posted by Angeliki Kosmopoulou on Thursday, April 15, 2021

Αρχισυντάκτες του και συνάδελφοι που τον έζησαν θυμούνται ακόμη τα τηλέφωνα κυριών που ο Νίκος σχολίαζε το dress code τους, αναλύοντας ακόμη και αυτό που οι άλλοι δεν έβλεπαν.

Από το 1993 όταν άφησε τις εφημερίδες βούτηξε στον κόσμο των περιοδικών, αρχικά ως αρχισυντάκτης στο περιοδικό ΜΑΧ και στη συνέχεια στο Nitro του Πέτρου Κωστόπουλου.

Οι «Απορίες Ενός Ζαλισμένου Αθηναίου» που έγραφε επί μια πενταετία στο περιοδικό Downtown, γέννησαν δύο βιβλία ενώ το 2005 συνεργάστηκε με το «Πρώτο Θέμα» όπου και έμεινε για εφτά ολόκληρα χρόνια.

Στο «Πρώτο Θέμα» είχε την ευθύνη του ένθετου περιοδικού «Big Fish» μέχρι το 2008 μετά ακολούθησε η Athens Voice με την στήλη «Forrest Gump» καθώς και η καθημερινή διαδικυακή στήλη Moufanet στο www.athensvoice.gr.

Δίδαξε Applied Jourlanism στο Metropolitan College από το 2015.

Ρε φίλε ..

Posted by Frixos Drakontidis on Thursday, April 15, 2021

Θα το θυμόμαστε όλοι πάντα το αμέτρητο γέλιο που ρίχναμε με τον Νίκο Ζαχαριάδη-και την απίστευτα δημιουργική του τρέλα. Κρίμα και άδικο. (θα μας κοροϊδεύετε όλους με τον Τασούλη, δίπλα, είμαι σίγουρη).

Posted by Tina Mandilara on Thursday, April 15, 2021

Τόσο κρίμα Nikos Zachariadis…Απίστευτα ευφυής άνθρωπος με φοβερό χιούμορ! Συνεργαστήκαμε την εποχή του Nitro και 23…

Posted by Mina Bagiota on Thursday, April 15, 2021

Μια ζεστή μέρα του φθινοπώρου, του 1993, μπήκα στα γραφεία του περιοδικού Max, στο ισόγειο της Ηλία Ηλιού, των εκδόσεων…

Posted by Efi Alevizou on Thursday, April 15, 2021

Για τον Νίκο… Nikos Zachariadis

Posted by Romina Xida on Thursday, April 15, 2021