Για τις βραδιές που θες κάτι δυνατό να δεις και να μην πολυσκεφτείς, το Netflix είναι εδώ χαράς ευαγγέλιο.

Σε αυτό το πλαίσιο, από τα τέλη Ιανουαρίου είναι διαθέσιμο το βίαιο και εκρηκτικό «Κοντά», που μας συστήνει μια διαφορετική ηρωίδα δράσης που σε μαγεύει από τα πρώτα λεπτά.

Η ιστορία βασίζεται στην πραγματική σωματοφύλακα Jacquie Davis (που είχε πελάτες ονόματα όπως η Ρόουλινγκ και η Νταϊάνα Ρος), η πλοκή ωστόσο είναι μυθιστορηματική. Η bodyguard Σαμ μάχεται λυσσαλέα για να σώσει την VIP πελάτισσά της, μια κακομαθημένη έφηβη κληρονόμο, μαθαίνοντάς της παράλληλα πώς να αμύνεται. Και πώς είναι η πραγματική ζωή τελικά, έξω από τη γυάλινη σφαίρα.

Η γυναικεία εκδοχή του Jason Bourne είναι μάλιστα μια χαμηλού κόστους παραγωγή που ολοκληρώθηκε σε μόλις 29 μέρες και απέχει πολύ από την πεπατημένη των χολιγουντιανών blockbusters.

Η απόβαση στο καθαρά αντρικό είδος δράσης πήγε μάλιστα πολύ καλά, με ένα φιλμ που ξεχειλίζει από ενέργεια και έχει τη Σουδή Νούμι Ραπάς να κάνει όλη τη δουλειά. Αποδεικνύοντας πως σε τέτοιους ρόλους δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τους άντρες συναδέλφους της. Και ειδικά την καταστροφική μανία ενός Jason Statham!

Να τη δεις ένα χαλαρό βραδάκι που θες τα μάτια σου να ξεδιψάσουν από δράση και το μυαλό σου… αναισθητοποιημένο.