Ποιος σας είπε πως η κατανάλωση του παγωτού είναι επικίνδυνη και άκρως ανθυγιεινή για τα παιδιά σας; Είναι ώρα μάλλον ο μύθος να καταρριφθεί! Η κατανάλωση παγωτού μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα θρεπτική για τα μικρά σας, αρκεί, βέβαια, να γίνεται με μέτρο. Διαβάστε στη συνέχεια και αναθεωρήστε τις απόψεις σας περί… υγιεινών σνακ!

Καταρχάς, το παγωτό αποτελείται από γάλα, βούτυρο, κακάο και φρούτα, συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του παιδιού. Ακόμα, είναι άκρως γευστικό αλλά και δροσιστικό! Ιδιαίτερα το γάλα που είναι πλούσιο σε ασβέστιο είναι το κύριο συστατικό αυτού του γλυκού εδέσματος! Το παγωτό περιέχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Μια καλή περίπτωση είναι να μάθετε να φτιάχνετε σπιτικό παγωτό, όπου θα ξέρετε πως τα υλικά που βάζετε για την παρασκευή του είναι αγνά και έτσι το μικρό σας προσλαμβάνει όλες τα απαραίτητα συστατικά με την κατανάλωσή του. Ακόμα, τα παγωτά γρανίτα περιέχουν ελάχιστα ή καθόλου λιπαρά και έχουν τις λιγότερες θερμίδες.

Πηγή: iatronet.gr