Διέθεσε δέκα λεπτά από τον χρόνο σου κάνοντας μερικές απλές ασκήσεις και ολοκληρώνοντας κάνε μερικές διατάσεις. Θα βοηθήσουν το σώμα σου να επανέλθει σε σωστή στάση και θα αποφύγεις πόνους στην μέση και τον αυχένα. Δεν απαιτείται ιδιαίτερος εξοπλισμός, χρησιμοποίησε το γραφείο και την καρέκλα σου και ξαναγύρισε στην δουλειά σου γεμάτος θετική ενέργεια.

1 Θώρακας
Τοποθέτησε τα χέρια στην άκρη του γραφείου, παράλληλα, άνοιξέ τα στο ύψος των ώμων ή περισσότερο. Λύγισε τους αγκώνες και κάνε κάμψεις. Γύμνασε τον μείζονα θωρακικό μυ και βελτίωσε την εικόνα του στήθους σου. Αν πλησιάσεις την μια παλάμη κοντά στην άλλη γυμνάζονται κυρίως οι τρικέφαλοι.

2 Πόδια
Τοποθέτησε τα χέρια όπως στην πρώτη άσκηση, στηρίξου πάνω σε αυτά και σήκωσε το κάθε πόδι τεντωμένο και γύμνασε τον δικέφαλο μηριαίο και τους γλουτιαίους.

3 Δικέφαλοι
Πάρε ένα μπουκάλι νερό στο χέρι σου. Φέρε το παράλληλα με το σώμα σου. Προσπάθησε να το σηκώσεις έχοντας τον αγκώνα κοντά στον κορμό σου Λύγισε τους αγκώνες σου και γύμνασε τους δικέφαλους.

4 Απαγωγοί-Προσαγωγοί
Φέρε το σώμα σου κάθετα σε σχέση με το γραφείο έτσι ώστε ο μηρός σου να ακουμπάει στην ακμή του. Στηρίξου στο ένα χέρι. Σήκωσε το πόδι στο πλάι και γύμνασε τους απαγωγούς. Φέρε το προς τα μέσα, μπροστά από το άλλο πόδι και άσκησε τους προσαγωγούς.

5 Διατάσεις
Σήκωσε το χέρι σου ψηλά, λύγισε ελαφρά τον αγκώνα πίσω από το κεφάλι και με το άλλο σπρώξε τον ελαφρά. Κράτησε το δέκα δευτερόλεπτα. Άλλαξε χέρι. Τέντωσε τα χέρια σου ψηλά πιάσε με το δεξί, το αριστερό από τον καρπό και τράβηξε το ελαφρά στο πλάι. Φέρε το ένα χέρι μπροστά, λύγισε τον αγκώνα και με το άλλο σπρώξε το ελαφρά προς το στήθος.

Μετά από δέκα δευτερόλεπτα άλλαξε χέρι. Φέρε απαλά το κεφάλι σου στο πλάι και κράτησε το για λίγα δευτερόλεπτα. Το ίδιο μπορείς να κάνεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Απέφευγε τις περιφορές, μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό.

Πηγή: nutrimed.gr