Ο θάνατος είναι ο αρχέγονος φόβος του ανθρώπου και 5 κλινικές μακροζωίας μπορεί να μην έχουν βρει το μυστικό για την αιώνια ζωή, αλλά υπόσχονται σημαντική επιμήκυνση της. Ωστόσο, το κόστος είναι απαγορευτικό για τον μέσο άνθρωπο, οπότε όλοι οι πελάτες είναι πλούσιοι.

Το πιο οικονομικό πακέτο ξεκινάει από 3.000 δολάρια την εβδομάδα, όμως ο μέσος όρος είναι περίπου 50.000, ενώ οι θεραπείες πρέπει να γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να έχουν αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με το Business Insider ο κλάδος της ευεξίας ανθίζει κυρίως μετά τον κορονοϊό και τα σχετικά lockdown που είχαν εφαρμοστεί, ενώ ο συνολικός τζίρος ξεπερνάει τα 5,6 τρισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, η βιομηχανία τουρισμού ευεξίας αναμένεται να παρουσιάζει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 17% και να κάνει τζίρο 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027, σύμφωνα με προβλέψεις του Global Wellness Institute.

Ακολουθούν οι 5 καλύτερες κλινικές μακροζωίας στον κόσμο με τα ακριβά πακέτα που προσφέρουν:

Hooke

Στο Λονδίνο υπάρχει η κλινική Hooke που προσφέρει 20 αξιολογήσεις που κυμαίνονται από μαγνητική τομογραφία τεσσάρων μερών έως τεστ οστικής πυκνότητας και έχει σλόγκαν τη φράση «η έγκαιρη παρέμβαση μπορεί να θεραπεύσει τη συντριπτική πλειονότητα των ασθενειών».

Προσφέρει τρία επίπεδα μελών, με το δημοφιλές Healthspan Membership να κοστίζει 40.000 δολάρια ετησίως, ενώ οι πελάτες κυμαίνονται μεταξύ 23 έως 70 ετών, με μέσο όρο ηλικίας τα 50 έτη.

Pssst. We’ve got some big news to share soon. Make sure you’re following us to stay in the loop. ❤___Wir haben…

Posted by The Original FX Mayr on Tuesday, November 14, 2023

Clinique La Prairie

Στη Γενεύη εδρεύει η Clinique La Prairie που θεωρείται μία από τις κορυφαίες κλινικές μακροζωίας στον κόσμο, αφού λειτουργεί για πάνω από 90 χρόνια.

Έχει χτίσει φήμη μεταξύ των πλουσίων ως προορισμός για εξατομικευμένες θεραπείες, που περιέχουν premium πακέτο αναζωογόνησης επτά ημερών για ηλικίες άνω των 35 ετών, αξιολογήσεις ποιότητας ύπνου, τεστ DNA, εξατομικευμένες διατροφικές οδηγίες και προσωπικές συνεδρίες.

Επίσης, περιέχει τεχνικές για «διέγερση και αναγέννηση των κυττάρων», ενώ το χαμηλότερο πακέτο αρχίζει από 53.000 δολάρια.

Six Senses

Στην Ίμπιζα έχει χτιστεί το Six Senses και είναι ένα πολυτελές θέρετρο που προσφέρει μονοήμερα, τριήμερα ή επταήμερα προγράμματα μακροζωίας.

Το επταήμερο πρόγραμμα κοστίζει περίπου 4.700 δολάρια, χωρίς όμως να περιλαμβάνει κατάλυμα και γεύμα. Αντιθέτως, προσφέρει προηγμένες διαγνωστικές εξετάσεις, ολοκληρωμένες προβολές ευεξίας, θεραπείες spa, μαθήματα γιόγκα, συνεδρίες ενεργειακής ιατρικής και θεραπείες biohacking.

The Well

Το The Well είναι αλυσίδα κέντρων ευεξίας με κλινικές στη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και την Κόστα Ρίκα, που επισκέπτονται επιχειρηματίες και ηθοποιοί, όπως οι Reese Witherspoon και Gwyneth Paltrow.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξατομικευμένα προγράμματα, συνεδρίες σάουνας υπέρυθρης ακτινοβολίας και κρύες βουτιές μεταξύ άλλων.

Από 3.000 δολάρια αρχίζει η τιμή για το πιο απλό πακέτο και αυξάνεται αναλόγως με τις απαιτήσεις του πελάτη.

Lanserhof Lans

Στις Ανατολικές Άλπεις λειτουργεί από το 1984 το Lanserhof Lans και υπόσχεται μια «ενδελεχής αναγέννηση για αναζωογόνηση των ζωτικών δυνάμεων».

Μάλιστα, αποκαλεί τις θεραπείες του προγράμματα αποτοξίνωσης του οργανισμού από τα συστατικά που μικραίνουν τη διάρκεια ζωής του ανθρώπου. Έτσι, τα προγράμματα του βασίζονται στην ολιστική ιατρική, την ψυχολογία και τη σύγχρονη ιατρική για να επιτύχουν αυτήν την αναζωογόνηση.

Το πιο φθηνό πακέτο κοστίζει λίγο περισσότερο από 3.000 δολάρια και το μέσο πρόγραμμα είναι αξίας 5.200 δολαρίων, χωρίς να περιλαμβάνει το κατάλυμα.