ΕΕΤΕΜ: Ρουσφετολογικές παρεμβάσεις του υπ. Παιδείας υπέρ της συντεχνίας του

Η Κυβέρνηση σπέρνει ανέμους για ικανοποίηση συντεχνιών και θα θερίσει θύελλες


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
19:51
12/06/2015
ΕΕΤΕΜ: Ρουσφετολογικές παρεμβάσεις του υπ. Παιδείας υπέρ της συντεχνίας του
4
loading

Έντονες είναι οι αντιδράσεις της ΕΕΤΕΜ για τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου με την οποία τα πενταετή προπτυχιακά μετατρέπονται σε Μάστερ. Με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «παρά τις εγκλήσεις μας, ο Υπουργός Παιδείας, αρνείται να ασχοληθεί με τις εκκρεμότητες των Τ.Ε.Ι, αλλά αποδέχεται αυτούσιες τις τροπολογίες που του δίνει η αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου. Με αυτό τον τρόπο ο κ. Μπαλτάς αποδεικνύει ότι το μόνο πρόβλημα που τον απασχολεί είναι το βάφτισμα των πενταετών προπτυχιακών σε Μάστερς και η σύνδεση τους με το 7ο επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων προκειμένου να τα διαφοροποιήσει επαγγελματικά από τα πτυχία τετραετούς φοίτησης πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι!»

Στην κατακλείδα της ανακοίνωσής της καλεί την Κυβέρνηση πριν υιοθετήσει τα ρουσφέτια του κ. Μπαλτά, να προωθήσει το σχέδιο νόμου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ για τα επαγγελματικά δικαιώματα, το οποίο έχει παραδοθεί στον Υπουργό Παιδείας μαζί με την πρόταση για την ενιαία ανώτατη εκπαίδευση (Σύνοδος Πρόεδρων Τ.Ε.Ι στις 27-2-2015).

«Διαφορετικά η Κυβέρνηση σπέρνει ανέμους για ικανοποίηση συντεχνιών και θα θερίσει θύελλες» επισημαίνει η ΕΕΤΕΜ.

Η ανακοίνωση της Επαγγελματικής και Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών:

Οι ενστάσεις και οι φόβοι μας που είχαν εκφραστεί προεκλογικά για το πρόγραμμα του Κυβερνώντος κόμματος σχετικά με τα Τ.Ε.Ι, αλλά και μετεκλογικά με την σύνθεση της Κυβέρνησης (8 Υπουργοί είναι μέλη του Τ.Ε.Ε), δυστυχώς επαληθεύτηκαν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η διάταξη ρουσφέτι «της αναδρομικής μετατροπής πενταετών προπτυχιακών σε Μάστερ» καθώς και αποσπασματικές διατάξεις για τα επίπεδα επαγγελματικών προσόντων,χωρίς επίσημα να έχει θεσπιστεί το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, εστάλη στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και στον τομέα Παιδείας του Κυβερνώντος κόμματος προς έγκριση!

Παρά τις εγκλήσεις μας, ο Υπουργός Παιδείας, αρνείται να ασχοληθεί με τις εκκρεμότητες των Τ.Ε.Ι, αλλά αποδέχεται αυτούσιες τις τροπολογίες που του δίνει η αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου.

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Μπαλτάς αποδεικνύει ότι το μόνο πρόβλημα που τον απασχολεί είναι το βάφτισμα των πενταετών προπτυχιακών σε Μάστερς και η σύνδεση τους με το 7ο επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων προκειμένου να τα διαφοροποιήσει επαγγελματικά από τα πτυχία τετραετούς φοίτησης πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι!

Το Προεδρείο της Κ.Δ.Ε, ήδη, (48 ώρες μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Διοίκησης), αποστέλλει έγγραφο στον Πρωθυπουργό και στο κυβερνών κόμμα για μη αποδοχή των ανωτέρω ρουσφετολογικών ρυθμίσεων. Παράλληλα:

1. Καλεί την Τριμελή Γραμματεία της Συνόδου Προέδρων των Τ.Ε.Ι να συγκαλέσει άμεσα έκτακτη Σύνοδογια τις ρυθμίσεις Μπαλτά οι οποίες οδηγούν στην «σαλαμοποίηση» των Α.Ε.Ι (Τ.Ε.Ι - Πανεπιστήμια), θέμα πρωτίστως ακαδημαϊκό αφενός και αφετέρου- εάν υιοθετηθεί από την Βουλή -οδηγεί στην διάλυση των Τ.Ε.Ι και την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό ακαδημαϊκό χάρτη.

2. Καλεί τα κόμματα να πάρουν θέση και να παρέμβουν στον Πρωθυπουργό ώστε να δοθεί τέλος στην φαρσοκωμωδία της αναδρομικής αναγνώρισης αδιάσπαστου προπτυχιακού μάστερ γενικού χαρακτήρα που μας εκθέτει διεθνώς.

3. Καλεί τις παρατάξεις φοιτητών στα Τ.Ε.Ι να συγκροτήσουν άμεσα τα όργανα του σπουδαστικού κινήματος και να αναλάβουν δράση.

4. Καλεί τις Διοικούσες Επιτροπές των Ν.Τ και τα μέλη της Ένωσης σε ετοιμότητα.

Καλούμε την Κυβέρνηση, πριν υιοθετήσει τα ρουσφέτια του κ. Μπαλτά, να προωθήσει το σχέδιο νόμου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ για τα επαγγελματικά δικαιώματα, το οποίο έχει παραδοθεί στον Υπουργό Παιδείας μαζί με τηνπρόταση για την ενιαία ανώτατη εκπαίδευση (Σύνοδος Πρόεδρων Τ.Ε.Ι στις 27-2-2015).

Διαφορετικά η Κυβέρνηση σπέρνει ανέμους για ικανοποίηση συντεχνιών και θα θερίσει θύελλες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar SYC

  3 ανθρωποι σχολίασαν και βλέπουμε από τα σχόλια τι καφρίλα υπάρχει.....
  Η Ελλάδα σαν μέλος της Ευρώπης(δεν αναφέρομαι στο νόμισμα) αναγκάστηκε να αποδώσει στα ΤΕΙ την ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ αποκατάσταση που δεν έδινε από την ίδρυσή τους.
  Είναι γνωστό εξάλλου το ακαδημαϊκό περιβάλλον στο εξωτερικό και δη στη Γερμανία αφού ακολουθούμε το εκπαιδευτικό συστημά τους εξ' ανέκαθεν.
  Το θέμα δεν είναι με τι βαθμό μπαίνει κάποιος σε μία σχολή αλλά με τι βαθμό βγαίνει!!! Αυτό τον κάνει καλό επιστήμονα._
  Τα ΤΕΙ λοιπόν δικαιωματικά ανήκουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και εφ'όσον κάποιος πάρει πτυχίο από αυτά έχει δικαίωμα να κάνει και μεταπτυχιακό και ότι άλλο ακαδημαϊκό τίτλο αντέχει όπως γίνεται και στα πανεπιστήμια. Το πρόγραμμα σπουδών και η ποιότητα των καθηγητών που διδάσκουν είναι εφάμιλλα με πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα του Εξωτερικού που ακολουθόντας την ευρωπαϊκή πολιτική για την εκπαίδευση δίνουν πτυχίο σε φοιτητές με 3 χρόνια σπουδών και μάστερ με άλλα 2 χρόνια. Δηλαδή σε σύνολο 3+2=5(με αυτή την διάσπαση) παίρνουν μάστερ.
  Αρα με γνώμονα την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας είναι λογικότερο να διασπαστεί το 5ετές πρόγραμμα των ελληνικών πολυτεχνίων σε 3+2 παρά να εφευρίσκουμε τρόπους να διαχωρίζουμε τους φοιτητές μας σε "καλούς" και "κακούς" με βάση μόνο τα μόρια που πήραν στις Πανελλήνιες εξετάσεις......
  Στο κάτω-κάτω (αν αφαιρέσουμε το δημόσιο που είναι ρουσφετολογικό και συντεχνιακό) η καριέρα του κάθε επιστήμονα κρίνεται από την απόδοσή του και τις γνώσεις του καθημερινά οπότε εκεί ο καλύτερος δε θα φοβηθεί κανέναν άλλον που κατέχει παρόμοιο πτυχίο/δίπλωμα με αυτόν.
  Κλείνοντας θέλω να υπενθυμίσω σε όλους ποιοί είναι αυτοί που 60 χρόνια τώρα έχουν καταντήσει την Ελλάδα ένα απέραντο μπουρδέλο υπογράφοντας άδειες οικοδομής σε ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ-ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΜΜΕΝΕΣ ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ. ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ. ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ RICOMEX ΠΟΥ ΣΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΟΥ '99 ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
  ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ Υ Π Ο Γ Ρ Α Φ Η ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ.
  ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ

 2. avatar jfk

  Ρε παλληκάρια των ΤΕΙ για πέστε μας με πόσα μόρια μπήκατε?Εγώ στο ΕΜΠ με 19500,δηλαδή το ισόγειο ίσο με το ρετιρέ?

 3. avatar tsaika

  δηλαδη οι κυριοι υποστηριζουν και θρηνουν γιατι οι αποφοιτοι ανωτερων σχολων τετραετους φοιτησης δεν ειναι ισοτιμοι μετους αποφοιτουσ πενταετους φοιτησης ανωτατων σχολων ,αυτα γινονται μονον εν Ελλαδι!

 4. avatar giannis

  Μιλάνε και τα ΤΕΙ που έγιναν ΑΕΙ σε μια νύχτα. Είναι λάθος να αναγνωρίζεται ως κάτοχος μεταπτυχιακού (1 χρόνος φοίτησης) ένας απόφοιτος ΤΕΙ (3,5 χρόνια φοίτησης) και να μην αναγνωρίζεται ανάλογα ενας απόφοιτος Πολυτεχνείου πενταετούς φοίτησης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει