Ένα συγκλονιστικό βίντεο – ντοκουμέντο δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει τη στιγμή που σημειώνεται η μεγάλη έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε από το thenewspaper.gr και δείχνει την τεράστια έκρηξη, από την οποία υπήρξε ωστικό κύμα και έγινε αισθητό σε όλη την περιοχή.

Μάλιστα, με απόφαση της στρατιωτικής ηγεσίας τα F-16 που στάθμευαν στην αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου, μετακινήθηκαν άμεσα σε άλλες βάσεις, μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν εξαιτίας της φωτιάς στη Μαγνησία.

Σημειώνεται, ότι οι φλόγες έφτασαν σε αποθήκη πυρομαχικών, στο οποίο φυλάσσονται βλήματα που προορίζονταν για τα F-16 της 111 Πτέρυγας Μάχης της Αγχιάλου. Πρόκειται για βόμβες που μπορούν να προκαλέσουν πολύ μεγάλη ζημιά και γι’ αυτό δεν επιχειρούν ούτε επίγειες ούτε εναέριες δυνάμεις.

Οι εκρήξεις που συγκλόνισαν τη Νέα Αγχίαλο και τις γύρω περιοχές προέρχονταν από βλήματα αέρος – αέρος, αέρος – εδάφους αλλά και από βόμβες.

Δείτε βίντεο του Newsbeast:

Τραυματίστηκαν πολίτες από τις εκρήξεις

«Η πυρκαγιά μπήκε στον χώρο στρατοπέδου στη Νέα Αγχίαλο» σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ.

Ο επικεφαλής της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας κ. Ηλιόπουλος δήλωσε πως η κατάσταση είναι έκρυθμη, ενώ σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πολίτες στην Αγχίαλο τραυματίστηκαν από τα θραύσματα των τζαμιών που έσπασαν.