Το προεδρείο της ΓΣΕΕ συνάντησε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, συνεχίζοντας τις επαφές του με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας.

Όπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλος, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν «οι δυνάμεις της εργασίας δεδομένων των σκληρών, άδικων και αντικοινωνικών που έχουν ληφθεί».

Επανέλαβε επίσης ότι προτεραιότητα για τη συνομοσπονδία παραμένουν τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης, της υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας και κυρίως της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, της προστασίας της απασχόλησης αλλά και της περιφρούρησης των ανέργων.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε από την πλευρά του ότι λαμβάνει υπ’ όψη τις προτάσεις της ΓΣΕΕ ενόψει της παρουσίασης εναλλακτικών προτάσεων για την οικονομία από τη ΝΔ.

Αναφερόμενος δε στο ζήτημα μείωσης των αποζημιώσεων, o πρόεδρος της ΓΣΕΕ έκανε λόγο για εξαιρετικά απαράδεκτη πρόνοια του μνημονίου, ενώ τόνισε ότι η συνομοσπονδία θα κάνει κάθε προσπάθεια να το ανατρέψει με προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας.