Ειδική διατροφή σε… νεκρούς

Απίστευτο περιστατικό στο ΙΚΑ Ηρακλείου Κρήτης


ΕΛΛΑΔΑ
8:37
30/11/2010
Ειδική διατροφή σε... νεκρούς
loading

Νεκρούς με ειδικές διατροφικές ανάγκες συντηρούσαν για περίπου 30 μήνες τα ταμεία του ΙΚΑ Ηρακλείου, όπως προκύπτει από τους εξονυχιστικούς ελέγχους που έκαναν οι υπάλληλοι του Ιδρύματος.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται από χθες και με τη συνδρομή ελεγκτών από την Αθήνα που έφτασαν στο νησί δύο μέρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Η ειδική διατροφή φούσκωσε με περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ τις τσέπες των «αρπαχτικών» που είχαν στήσει παραμάγαζο απομυζώντας πολύτιμους πόρους για το Ίδρυμα και τους ασφαλισμένους του.

Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ που εργάζονται νυχθημερόν και Σαββατοκύριακα διαπιστώνουν καθημερινά και νέες πτυχές της απίστευτης κομπίνας και αδυνατούν να πιστέψουν αυτά που προκύπτουν από τους ελέγχους.

Οι έλεγχοι, σύμφωνα με το νέο διευθυντή του καταστήματος Ηρακλείου Νίκο Ροκαδάκη, αφορούν μέχρι στιγμής το 90% των ύποπτων υποθέσεων και αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής βεβαιωμένα στοιχεία, έχουν εντοπισθεί και ταυτοποιηθεί 15 συνολικά περιπτώσεις νεκρών στους οποίους χορηγούνταν σκευάσματα ειδικής διατροφής επί τουλάχιστον 2 μήνες.

Σύμφωνα με τον κ. Ροκαδάκη τα σκευάσματα αυτά χορηγούνται σε ευπαθείς ομάδες ασθενών, όπως οι καρκινοπαθείς που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο, και κοστίζουν 2.500 ευρώ το μήνα για τον κάθε ασθενή.

Πηγή: goodnet.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει