Η κακοκαιρία Ελπίδα ξεκίνησε την επέλασή της από τον βορρά της Ελλάδας και μάλιστα από το βράδυ της Παρασκευής (21/1) πέφτουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού και στη Θεσσαλονίκη και το νέο κύμα τις επόμενες ώρες αναμένεται να κυριαρχήσει σε όλη την επικράτεια.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, η οποία έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος κάνει λόγο για σφοδρή επέλαση του χιονιά σε όλη τη χώρα και αναφέρεται και στα προβλήματα που θα προκληθούν σε πολλές περιοχές.

Τα χιόνια, μάλιστα, θα πέσουν από το Σάββατο στα βόρεια της Αττικής, ενώ το δεύτερο κύμα ψυχρής εισβολής θα είναι επιπλέον ισχυρότερο, φέρνοντας χιονοπτώσεις ακόμη και κοντά στη θάλασσα.

Τη Δευτέρα, οπότε και θα ξεκινήσει η νέα εισβολή του χιονιά θα καταγραφούν ακραίες, όπως τις χαρακτηρίζει, χαμηλές θερμοκρασίες στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας με τον υδράργυρο να κατρακυλά ακόμη και στους -20°C. Όπως γράφει στην ανάρτησή του χαρακτηριστικά αυτό που έρχεται από τη Δευτέρα το απόγευμα και στη συνέχεια είναι κάτι που δεν το ζούμε συχνά.

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο κ.Καλλιάνος γράφει μεταξύ άλλων για το πού αλλού θα χιονίσει τη Δευτέρα-Τρίτη.

«Κατά τη διάρκεια της υποτροπής που θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη, αναμένονται χιονοπτώσεις κατά διαστήματα ακόμη και μηδενικά υψόμετρα στα εξής παρακάτω διαμερίσματα :

Ανατολική και νότια Θεσσαλία

Κεντροανατολική Πελοπόννησος

Σποράδες

Βόρειοανατολικό Αιγαίο

Κεντρική και υπόλοιπη Ανατολική Στερεά

– Τοπικά και στα Επτάνησα

Νότια Χαλκιδική

– Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Βόρειες Κυκλάδες

Κεντρονότιες Κυκλάδες (από τα 150 μέτρα)

Βόρεια Δωδεκάνησα (από τα 200-250 μέτρα)

Κεντρονότια Δωδεκάνησα (από τα 350 μέτρα)

Κρήτη (από τα 200-250 μέτρα)»

Ο ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ – ΤΡΙΤΗΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Μικροεκπλήξεις με χιονοπτώσεις ακόμη και…

Posted by Γιάννης ΚαλλιάνοςΑ on Friday, January 21, 2022