Αρκετά εσωστρεφείς αποδεικνύονται οι Θεσσαλονικείς όταν σχεδιάζουν μετακόμιση, καθώς προτιμούν να βρίσκουν σπίτια εντός του πολεοδομικού τους τετραγώνου. Αυτό προκύπτει από την μελέτη των «Parthenon Real Estate» και «Georgakos Properties», η οποία παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση στο Money Show Θεσσαλονίκης,

Σε ό,τι αφορά τους αγοραστές από άλλες περιοχές της Ελλάδας, ενισχυμένο σε σχέση με τον μέσο όρο του πολεοδομικού συγκροτήματος ήταν το ενδιαφέρον για ακίνητα στους δήμους Θεσσαλονίκης και Αγίου Παύλου. Το γεγονός αυτό όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Parthenon Real Estate και της Georgakos Properties, Κώστας Γεωργάκος ενδέχεται να σχετίζεται με την εγγύτητά τους στα δύο μεγάλα πανεπιστήμια της πόλης.

Συγκεκριμένα, στον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης, από το σύνολο των υποψήφιων αγοραστών, το 16,73% προερχόταν από άλλες περιοχές της Ελλάδας, το 81,06% από το ίδιο το πολεοδομικό συγκρότημα και το 2% από το νομό. Στην περίπτωση του Αγίου Παύλου το ενδιαφέρον από άλλους νομούς ανήλθε στην πενταετία στο 15%, έναντι ποσοστού 82% μέσα από το πολεοδομικό συγκρότημα και 3% από το νομό.

Τα συγκεκριμένα ποσοστά, σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον από υποψήφιους αγοραστές εκτός νομού, είναι πάντως αισθητά υψηλότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα των υπόλοιπων δήμων.