Την αισιοδοξία του για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας εξέφρασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης την Τετάρτη (8/12) ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης κάνοντας λόγο για αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων και μείωση του δείκτη μεταδοτικότητας R.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης εξήγησε πως ήδη παρατηρείται αποκλιμάκωση στον αριθμό των μολύνσεων από κορονοϊό.

«Ο δείκτης R ήδη πέφτει κάτω από την μονάδα και συγκεκριμένα στο 0,9» είπε και συμπλήρωσε πως «το νούμερο αυτό δείχνει ότι υπάρχει πτώση στη διασπορά».

«Το εμβόλιο σε προστατεύει αλλά αφήνει μια μικρή πόρτα ανοιχτή  για τον ιό, αν δεν προσέχεις»

Εμβόλιο

Αναφερόμενος δε στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής επεσήμανε ότι οι διασωληνωμένοι έχουν φτάσει σε σημείο κορύφωσης. «Και εκεί όμως η αποκλιμάκωση βρίσκεται στο ξεκίνημά της» σημείωσε.

Εστιάζοντας στους θανάτους από κορονοϊό ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ακόμα αποκλιμάκωση, σχολιάζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι λογικό όταν οι υπόλοιποι αριθμοί ήταν επί εβδομάδες πολύ μεγάλοι.

Επανέλαβε επίσης την ανάγκη για αυξημένο τέστινγκ σε ανεμβολίαστους αλλά  σε εμβολιασμένους, διευκρινίζοντας το εμβόλιο σε προστατεύει αλλά αφήνει μια μικρή πόρτα ανοιχτή  για τον ιό, αν δεν προσέχεις.

Την καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ σχολίασε επίσης στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος λέγοντας «αυτά τα ερωτήματα τίθενται λόγω του χειρισμού που έγινε με τον Μητροπολίτη».

«Ο χειρισμός με τον Μητροπολίτη ήταν ατυχής» είπε και ζήτησε από το υπουργείο να απαντήσει ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν κλειστές κλίνες ώστε να διατεθούν για VIP πρόσωπα.