Από σήμερα Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου έως και τις 12 Δεκεμβρίου όλοι οι ενήλικες πολίτες θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα self test από τα φαρμακεία όλης της χώρας, με φόντο την πανδημία που καλπάζει και την μετάλλαξη Ο που εντείνει την ανησυχία. Στόχος των δωρεάν self test είναι να αποφευχθεί και η διασπορά του κορονοϊού την περίοδο των εορτών.

Πιο αναλυτικά:

Από τις 6/12/2021 έως τις 12/12/2021 όλοι οι ενήλικες πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα self test από τα φαρμακεία της χώρας. Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί το διάστημα 3/1/2022-7/1/2022.

Η δωρεάν διάθεση self test θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες. Αυτή η πρακτική είχε ακολουθηθεί και στο παρελθόν. Σημειώνεται ότι το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber