Στα σκαλάκια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Παναγίτσας στο Χαϊδάρι εντοπίστηκε η Βίκυ Σταμάτη το μεσημέρι της Παρασκευής, μία μέρα μετά την απόδρασή της από το Δρομοκαΐτειο.

Όπως είπε η ίδια στους αστυνομικούς, από την ώρα που έφυγε από το ψυχιατρικό νοσοκομείο περιπλανιόταν στο δάσος Χαϊδαρίου περνώντας «την πιο σκοτεινή νύχτα της ζωής της» μέχρι που αποφάσισε να παραδοθεί στις Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου υποστήριξε ότι απέδρασε μόνη της, γιατί ήθελε να δει το παιδί της και ότι περιφερόταν στο δάσος χωρίς να ξέρει που να πάει.

«Θέλω να δω το παιδί μου έστω για λίγο. Σας παρακαλώ, είμαι μάνα!», φέρεται να είπε στον δικηγόρο της Φραγκίσκο Ραγκούση.

Όμως οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι πως η Βίκυ Σταμάτη δεν τριγυρνούσε όλο το βράδυ της Πέμπτης στους δρόμους, ούτε έμεινε σε κάποιο παγκάκι και για τον λόγο αυτό ψάχνουν τον άνθρωπο που την φιλοξένησε τις ώρες της ελευθερίας της. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν θυμίζει έναν άνθρωπο που παρέμεινε για περίπου 24 και πλέον ώρες στο δρόμο και θεωρούν δεδομένο πως φιλοξενήθηκε έστω ακόμα και για λίγες ώρες σε κάποιο σπίτι.

Σε αυτή την κατεύθυνση συνηγορεί και το γεγονός πως την περασμένη Τρίτη η Βίκυ Σταμάτη δέχτηκε στο δωμάτιό της στο Δρομοκαΐτειο μια γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν καταγράφηκε στα βιβλία επισκεπτών του Ιδρύματος. Οι Αρχές βρίσκονται στα ίχνη μιας μυστηριώδους γυναίκας το όνομα της οποίας είναι «Νίκη» και που όπως είναι φυσικό, πλέον, αναζητείται προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Οι πρώτοι άνθρωποι που είδαν την Βίκυ Σταμάτη να περιφέρεται στην εκκλησία στο Χαϊδάρι ήταν δυο μικροί μαθητές οι οποίοι περνούσαν από το σημείο όταν η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου χάραζε πάνω στο δέντρο το μήνυμα που ήθελε να αφήσει…