Γνωστοί καλλιτέχνες εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το θάνατο του νεαρού φοιτητή, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί λύση στο θέμα του bullying.

«Γι’ αυτό πρέπει να χτυπάμε πόρτες, να μιλάμε στους σιωπηλούς, να ακούμε τους λυπημένους, να οσμιζόμαστε τον φόβο και να τον πατάμε κάτω. Γιατί πίσω απ’ το σφιγμένο, τσαλακωμένο χαμόγελο ενός παιδιού μπορεί να παραμονεύει ο επόμενος τραγικός νεκρός, το αδέρφι μας, το παιδί μας», έγραψε στο λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook, o Αύγουστος Κορτώ.

Παράλληλα, ο γνωστός συγγραφέας, σε επόμενη ανάρτησή του, τόνισε ότι «το το σημαντικότερο – και το μόνο – που μπορούμε να κάνουμε μετά τον τραγικό θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη είναι να μιλάμε ανοιχτά για την αποδοχή».

«Σιωπή» ζήτησε από τη μεριά του, ο Γιάννης Κότσιρας. «Σήμερα μόνο σιωπή. Για το παιδί που χάθηκε. Για τον ρατσισμό που βίωσε. Για τον πόνο που ένιωσε. Για τον πόνο που νιώθουμε. Για τη σκοτιά που μας πλάκωσε. Κουράγιο στους γονείς… Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχούλα του», έγραψε o τραγουδιστής στο Facebook.

Για τις δικές του περιπέτειες μίλησε στον Alpha, ο Γιάννης Ζουγανέλης, αποκαλύπτοντας ότι και ο ίδιος είχε πέσει θύμα bullying, ενώ ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης είπε ότι «είμαστε όλοι Βαγγέλης Γιακουμάκης».