Αναλυτικές οδηγίες προς τους φοιτητές δίνει η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος υπογραμμίζοντας πως η είσοδος στα αμφιθέατρα θα επιτρέπεται σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ή έχουν αρνητικό τεστ.

«Η πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας, στα εργαστήρια, στις κλινικές, στις ανασκαφές και στις γραμματείες θα πραγματοποιείται με χρήση μάσκας και θα επιτρέπεται σε εμβολιασμένους ή σε άτομα με αρνητικό αποτέλεσμα rapid-test ή PCR test για τον ιό SARS-CoV-2. Αυτά τα τεστ, θα πραγματοποιούνται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σε άτομα που δεν έχουν εμβολιασθεί» επισημαίνεται.

«Τα μαθήματα, τα εργαστήρια, οι κλινικές, οι ανασκαφές και η πρακτική άσκηση των φοιτητών θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης. Οι Σχολές και τα Τμήματα, εφόσον αυτό είναι εφικτό, μπορούν να δημιουργήσουν τμήματα με μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων» υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε κάθε υπηρεσία και δομή του ΕΚΠΑ, σύμφωνα με όσα γίνεται γνωστά από τη Σύγκλητο θα ορίζεται ένας υπεύθυνος ή περισσότεροι, οι οποίοι θα ενημερώνουν και θα προτρέπουν για την εφαρμογή των μέτρων και θα αναφέρουν και εισηγούνται στον επικεφαλής της υπηρεσίας ή δομής, δηλαδή ο πρόεδρος του Τμήματος ή ο Κοσμήτορας όταν πρόκειται για μονοτμηματική Σχολή.

Τέλος, η Σύγκλητος αποφάσισε να αιτηθεί προς το υπουργείο Υγείας τη λειτουργία δύο εμβολιαστικών κέντρων στους χώρους του ΕΚΠΑ για τη διευκόλυνση του εμβολιασμού των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2021.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.