Την άποψη πως η μετάλλαξη Delta θα επικρατήσει στη χώρα μας εξέφρασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης την Τετάρτη (14/7) ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα μπορεί να φτάνουν τα 100.000.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα. «Σε λίγες ημέρες θα δείτε τι θα γίνει στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα» είπε.

Ο καθηγητής Πνευμολογίας σχολίασε παράλληλα τις εκτιμήσεις του Νίκου Σύψα για 20.000 κρούσματα ημερησίως, αναφέροντας ότι πρέπει να γίνονται 200.000 τεστ την ημέρα για να πετύχουμε αυτό το νούμερο. Τόνισε δε ότι θεωρεί το συγκεκριμένο νούμερο υπερβολικό.

«Ας μην έχουμε αυταπάτες ότι τα κρούσματα είναι 3.000 την ημέρα, είναι πολλά περισσότερα. Σύμφωνα με δικό μας μοντέλο, τα ενεργά κρούσματα είναι μεταξύ 70.000 και 100.000. Είναι τα κρούσματα που σωρευτικά νοσούν μέσα σε ένα 14ημερο περίπου» σημείωσε ο κ. Τζανάκης.

Τι είπε για τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στην Κρήτη

Εστιάζοντας στον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στην Κρήτη ο Νίκος Τζανάκης τόνισε πως καταγράφεται ότι λόγω μεγάλης διέλευσης τουριστών είναι λογικό οι πρώτες μεταλλάξεις να φθάνουν εκεί, όπως και στη Θεσσαλονίκη.

Λινού: Προσπαθούμε να αποφύγουμε ένα νέο lockdown

«Γίνεται προσπάθεια να αποφύγουμε ένα νέο lockdown» υπογράμμισε στον ΑΝΤ1 η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

«Υπάρχει το ενδεχόμενο αυτό να το καταφέρουμε αλλά όχι χωρίς μέτρα που θα προστατέψουν τους ανθρώπους» δήλωσε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.