Στην καλή συνεργασία των Τούρκων επιχειρηματιών με την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, αφού η Τουρκία εισάγει αρκετά τοπικά προϊόντα, αναφέρθηκε ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Τουγρούλ Μπιλτεκίν, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Μπιλτεκίν υπογράμμισε τον πολιτιστικό τουρισμό που προσφέρει η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας στους επισκέπτες από την Τουρκία, ενώ ο κ. Καρυπίδης ανέλυσε το αναπτυξιακό πλάνο της περιφερειακής αρχής και τόνισε ότι στόχος είναι η δόμηση σχέσεων συνεργασίας και φιλίας.

Ο κ. Μπιλτεκίν επισκέφθηκε και τον δήμο Σερβίων – Βελβεντού, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αθανάσιο Κοσματόπουλο. Οι δύο άνδρες -σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου- «εξέφρασαν την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν πολλαπλά οφέλη στο ενδεχόμενο διεύρυνσης της συνεργασίας στα πεδία του πολιτισμού, του τουρισμού και των οικονομικών συναλλαγών».

Ο κ. Μπιλτεκίν συνοδευόταν από τον Τούρκο εμπορικό ακόλουθο στην Θεσσαλονίκη, Κεμάλ Σινάν Οζούν και τον γραμματέα του Γενικού Προξενείου, Λεβέντ Λιμάν, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.