Στην καλή συνεργασία των Τούρκων επιχειρηματιών με την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, αφού η Τουρκία εισάγει αρκετά τοπικά προϊόντα, αναφέρθηκε ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Τουγρούλ Μπιλτεκίν, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Μπιλτεκίν υπογράμμισε τον πολιτιστικό τουρισμό που προσφέρει η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας στους επισκέπτες από την Τουρκία, ενώ ο κ. Καρυπίδης ανέλυσε το αναπτυξιακό πλάνο της περιφερειακής αρχής και τόνισε ότι στόχος είναι η δόμηση σχέσεων συνεργασίας και φιλίας.

Ο κ. Μπιλτεκίν επισκέφθηκε και τον δήμο Σερβίων – Βελβεντού, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αθανάσιο Κοσματόπουλο. Οι δύο άνδρες -σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου- «εξέφρασαν την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν πολλαπλά οφέλη στο ενδεχόμενο διεύρυνσης της συνεργασίας στα πεδία του πολιτισμού, του τουρισμού και των οικονομικών συναλλαγών».

Ο κ. Μπιλτεκίν συνοδευόταν από τον Τούρκο εμπορικό ακόλουθο στην Θεσσαλονίκη, Κεμάλ Σινάν Οζούν και τον γραμματέα του Γενικού Προξενείου, Λεβέντ Λιμάν, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.