Τη δωρεά, στα αστυνομικά τμήματα Συκεών και Νεάπολης, δύο σκάνερ εντοπισμού μικροτσίπ σήμανσης ζώων και τη διεύρυνση του προγράμματος προστασίας ζώων με τη διάθεση και φαρμακευτικών σκευασμάτων για τις ιατρικές ανάγκες των ζώων που φροντίζουν τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου “Φροντίζω”, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, στη διάρκεια συναντήσεων που είχε με εκπροσώπους εμπλεκόμενων φορέων.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει από κοινού με τα τοπικά αστυνομικά τμήματα ένα μεγαλύτερο άνοιγμα στην κοινωνία, με επισκέψεις σε γειτονιές και σχολεία και διανομή πληροφοριακού υλικού για την ενημέρωση της κοινωνίας σε όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για τα κατοικίδια και αδέσποτα ζώα.

Μια ακόμη νέα δράση θα είναι η τοποθέτηση ειδικών, προτρεπτικών ενημερωτικών πινακίδων που θα πληροφορούν τους πολίτες για διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας ζώων, αλλά και την ευθύνη που φέρουν για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τις ακαθαρσίες των κατοικιδίων τους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.