Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν αύριο Πέμπτη (10/6) οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μετά το κάλεσμα από συνομοσπονδίες, συνδικάτα και σωματεία που αντιδρούν στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο έφερε προς συζήτηση του υπουργείο Εργασίας στη Βουλή.

Την 24ωρη πανελλαδική απεργία εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ συμμετοχή έχουν εκδηλώσει τα σωματεία εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες και τα πλοία, η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας και τα Σωματεία Εργαζομένων στον Τύπο.

Απεργία 10 Ιουνίου: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα την Πέμπτη

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη για 24 ώρες μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ και τρόλεϊ. Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Οι συρμοί ΟΣΕ και προαστιακού θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι όλη την ημέρα και αναμένεται να επηρεαστούν και κάποια δρομολόγια σήμερα και την Παρασκευή.

Τα τρένα της ΤΡAIΝΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα αύριο ενώ θα τροποποιηθούν τα δρομολόγια της προηγούμενης και της επόμενης ημέρας.

Λόγω, της συμμέτοχης στην στάση εργασίας των Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων της ΥΠΑ (AFISO) και των Ηλεκτρονικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ATSEP) θα υπάρξουν τροποποιήσεις και ακυρώσεις στις αεροπορικές πτήσεις. Συγκεκριμένα τις αλλαγές στο πρόγραμμά της ανακοίνωσε η Sky Express.

Olympic Air: 15 τροποποιήσεις πτήσεων

Λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που έχει κηρύξει για την Πέμπτη (10/06) ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων (FISO) της ΥΠΑ, από τις 11:00 έως τις 15:00, καθώς και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), από τις 11:30 έως τις 15:30, η Olympic Air ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι είναι υποχρεωμένη να προβεί σε τροποποιήσεις πτήσεων.

Παράνομη η απεργία στα πλοία – Αμετακίνητοι οι ναυτεργάτες

Η αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία των ναυτεργατικών σωματείων κηρύχθηκε παράνομη σύμφωνα με σημερινή (09/06) απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ωστόσο τα ναυτεργατικά σωματεία έχουν ανακοινώσει ότι, ανεξάρτητα από τη δικαστική απόφαση, η κινητοποίηση θα γίνει κανονικά, ενώ θα υπάρξει περιφρούρηση στο λιμάνι του Πειραιά.

Τα ναυτεργατικά σωματεία έχουν κάνει γνωστό ότι η απεργία θα ξεκινήσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης και θα διαρκέσει έως 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Λουκέτο στο δημόσιο

Λόγω της απεργίας στην οποία συμμετέχει η ΑΔΕΔΥ, θα υπολειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες, οι εφορίες, πολεοδομίες, δήμοι, νομαρχίες, υπουργεία.

Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετέχουν το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Συμμετοχή των ΜΜΕ

Παράλληλα την ημέρα της απεργίας θα σιγήσουν και τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου) από τις 05.30 π.μ. της Πέμπτης 10 Ιουνίου έως τις 05.30 π.μ. της Παρασκευής 11 Ιουνίου λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ.

Οι συγκεντρώσεις

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 11 πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος με σύνθημα « Με εξαθλιωμένους εργαζόμενους, ανάπτυξη δε γίνεται».

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10 πμ στα Προπύλαια με κεντρικό σύνθημα «Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα».

*Φωτογραφία αρχείου