Αυτός ο γάμος σίγουρα δεν ήταν ένας από τους συνηθισμένους, αφού νύφη και γαμπρός αποφάσισαν να ακολουθήσουν το όνειρό τους και να ενώσουν τις ζωές τους στην κορυφή του Κισσάβου!

Η Νατάσα Παπαχατζή και ο Ανδρέας Μόκας αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης στην κορυφή του βουνού στα 1.978 μέτρα! Στο πέτρινο υπόγειο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, με 60, ηρωικούς, καλεσμένους, παντρεύτηκαν χωρίς να δώσουν βάση στον στολισμό και στους ενδυματολογικούς κανόνες, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία».

Η νύφη φόρεσε το νυφικό της, έκανε το μακιγιάζ της, όπως απαιτεί η περίσταση, φόρεσε τα… αθλητικά της παπούτσια και ανέβηκε από το καταφύγιο μέχρι την κορυφή, μιάμιση ώρα πορεία στο βουνό.

«Είμαι συνηθισμένη σε τέτοιου είδους δραστηριότητες καθώς ο πατέρας μου ήταν πρόεδρος επί σειρά ετών στον Ορειβατικό Σύλλογο οπότε έχω μια πολύ στενή σχέση με το βουνό. Τα προβλήματα ήταν περισσότερα πριν ανέβουμε στο βουνό με τις άδειες καθώς δεν είχε ξαναγίνει γάμος εκεί και προσπαθούσαμε να βρούμε άκρη. Η ανάβαση δεν ήταν πρόβλημα αλλά διασκέδαση» λέει στην εφημερίδα.

Μια και η ιδέα ήταν δική της μας μίλησε για το πώς την εξέλαβαν οι υπόλοιποι. «Ο σύζυγος το είδε πολύ θετικά. Άλλωστε έχουμε καλή σχέση με τον αθλητισμό. Το ίδιο ευχάριστα το εξέλαβαν και οι φίλοι μας που μας εξέπληξαν ευχάριστα από το γεγονός πως ανέβηκαν για πρώτη φορά κάποιοι μόνο για τον γάμο. Από τα 300 άτομα που βρέθηκαν στο καταφύγιο οι 60 κατάφεραν να ανέβουν μέχρι πάνω».

Ο Γολγοθάς του φωτογράφου

Αν και οι περισσότεροι παρόντες ξέχασαν την κούραση με ένα τσιπουράκι και λουκούμια μετά το μυστήριο (στην κορυφή του Κισσάβου) υπήρχαν και κάποιοι που είχαν έναν πραγματικό… Γολγοθά. Δεν είναι άλλος από τον φωτογράφο.

Ο Ντίνος Σαπουνάς και δύο συνεργάτες του, ανέβηκαν το βουνό με τρεις φωτογραφικές μηχανές, μια κάμερα, πολλές μπαταρίες, τρίποδα, ένα κουβά πάγο που μέσα έβαλαν την ανθοδέσμη.

«Με όλα αυτά πάνω μας και τον ιδρώτα να τρέχει, προσπαθούμε να βγάλουμε φωτογραφίες και πλάνα ανάμεσα στα αγκάθια» λέει χαρακτηριστικά.

Όλα όμως έχουν το τίμημά τους. «Είναι ο γάμος που θα θυμάμαι για πάντα καθώς ήταν ό,τι πιο δύσκολο έχουμε επιχειρήσει ποτέ. Όλα τα άλλα πλέον θα μας φαίνονται παιχνιδάκι. Επίσης το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό και οι λήψεις απίθανες. Ήταν πραγματικό σχολείο για μας».

Η βάπτιση της νύφης

Το 1978 σε υψόμετρο 1978 μέτρων στην κορυφή του Κισσάβου, η νύφη είχε πάρει στο ίδιο εκκλησάκι το όνομα Νατάσα. Εκεί υπάρχει και καμπάνα από τότε. Την είχαν βάλει οι γονείς της Νατάσας Παπαχατζή για τη βάφτιση της κόρης τους.

«Ήταν ένα όνειρο που το είχα από μικρό παιδί και επιτέλους έγινε πραγματικότητα» μας λέει συγκινημένη και ζητώντας της να δώσει μια συμβουλή προς τα ζευγάρια που είναι «πελαγωμένα» μπροστά σε διάφορες επιλογές για μυστήρια είπε: «Να κάνουν αυτό που ορίζει η καρδιά τους με όσες δυσκολίες και αν παρουσιαστούν. Πάντα θα υπάρχουν δυσκολίες μα πάντα θα υπάρχουν και τρόποι για να τα καταφέρουν».