Συνεχίζεται το θρίλερ με το γηροκομείο στην Κρήτη στο οποίο τους τελευταίους 12 μήνες σημειώθηκαν 68 θάνατοι. Μετά την επίσημη ανακοίνωση των δικηγόρων, στην οποία ανέφεραν ότι το γηροκομείο «λειτουργεί νόμιμα και υποβάλλεται σε ελέγχους» έρχεται η ιδιοκτήτρια Χρυσή Λιονάκη η οποία λέει στο flashnews.gr ότι έχουν «πέσει θύμα πλεκτάνης».

Η κ. Λιονάκη αρνείται τις κατηγορίες και λέει ότι η πλεκτάνη στήθηκε εξαιτίας, όπως αναφέρει, απόλυσης εργαζομένων της, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Αυτή η υπόθεση ξεκίνησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο όπου είχα δύο υπαλλήλους που τους απέλυσα γιατί δεν ήταν σωστοί στη δουλειά τους. Εκεί άρχισαν να δημιουργούν προβλήματα, γιατί τους απέλυσα, έκαναν διάφορες αναρτήσεις στο Facebook, ένας πραγματικός χαμός. Σε εκείνο το σημείο εμείς τους κάναμε μήνυση και ο λόγος ήταν ότι ανέβαζαν πράγματα στο Facebook όπως τα ήθελαν αυτοί, εις βάρος της μονάδας μας. Τους κάλεσε ο Εισαγγελέας για αυτό και τότε “αγρίεψαν” τα πράγματα. Μας εκβίαζαν και μας ζητούσαν χρήματα για να μην πουν στα κανάλια ότι κακοποιούμε ηλικιωμένους. Πράγμα το οποίο εμείς φυσικά δεν κάναμε ποτέ. Τη στιγμή που οι ίδιοι δούλεψαν εδώ και μάλιστα μας ζητούσαν να τους ξαναπάρουμε στη δουλειά πώς είναι δυνατόν να λένε ότι κακοποιούμε τους ηλικιωμένους; Εκβιαστικά μας ζητούσαν χρήματα για να μη βγουν στα κανάλια και μιλήσουν για πράγματα φυσικά που δεν ίσχυαν. Εμείς αρνηθήκαμε διότι δεν είχαμε και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Εδώ τα πάντα είναι άψογα. Στην πορεία θα αποδειχτεί η αλήθεια» λέει.

«Όλα ήταν ψέματα, περιμένουμε το επίσημο πόρισμα»

Μάλιστα η κ.Λιονάκη αναφέρεται συγκεκριμένα στην καταγγελία που έφτασε στην Εισαγγελία Χανίων και η οποία αναφέρεται σε χτύπημα στο κεφάλι της ηλικιωμένης, με τρύπα στο κρανίο (πρόκειται για την ηλικιωμένη για την οποία πραγματοποιείται η ιατροδικαστική εξέταση).

«Έγιναν δύο καταγγελίες από τους ανθρώπους που απολύσαμε, ότι κακοποιούμε τους ασθενείς, ότι τους κρεμάμε, ότι τους βασανίζουμε κτλ. Όλα αυτά φυσικά ήταν ψέματα. Είπαν και για μια συγκεκριμένη γιαγιά ότι της σπάσαμε το κεφάλι, ότι της το ανοίξαμε και ότι από αυτό πέθανε, ενώ εμείς γράψαμε ότι επρόκειτο για ανακοπή και η οποία όντως,πέθανε από ανακοπή. Αυτοί ανέφεραν ότι το κεφάλι της είχε μια τρύπα στο μέγεθος δαχτύλου. Από ότι μας είπαν οι ιατροδικαστές, σε πρώτο χρόνο, δεν βρήκαν καμία κακοποίηση» λέει.

Και συμπληρώνει: «Εμείς λοιπόν περιμένουμε το επίσημο πόρισμα των ιατροδικαστών και θα στείλουμε σε όλα τα κανάλια την απάντηση της ιατροδικαστικής έκθεσης με την καταγγελία των νοσηλευτών, διότι η καταγγελία μιλούσε για τρύπιο κεφάλι, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση δεν έδειξε καμία γρατζουνιά».

Μάλιστα η ιδιοκτήτρια της δομής επιβεβαιώνει ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον οίκο ευγηρίας. «Πριν 15 περίπου ημέρες μας έγινε έλεγχος στη δομή και δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα. Μάλιστα βρήκαν τη μονάδα καθαρή, η μονάδα μια χαρά και τα πάντα ήταν τέλεια».

Και καταλήγει:

«Έχει στηθεί ολόκληρη πλεκτάνη εις βάρος μας. Εμάς κατηγορούν για εγκληματική οργάνωση, αυτοί αποδεικνύεται ότι ήταν η οργάνωση και εκβίαζαν για να πάρουν χρήματα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Τρία άτομα έστησαν την πλεκτάνη και η δικηγόρος τους μαζί. Τέτοιες δομές σαν τη δική μας δεν υπάρχουν πολλές στην Ελλάδα και στα Χανιά είμαστε πρώτοι. Είναι καινούρια δομή και έχει χτιστεί με τις ανάλογες προδιαγραφές. Πάντως δεν νομίζω να έχει κινηθεί αυτή διαδικασία από ανταγωνιστές μας. Αυτό εκκίνησε από τους υπαλλήλους που απολύσαμε και από τη δικηγόρο».