Κατεβάζει ρολά αύριο ο δημόσιος τομέας εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα.

Οι εργαζόμενοι δίνουν ραντεβού στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

«Ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Το νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται επιταχύνει την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Το νέο πακέτο είναι μέρος της συμφωνίας που θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2014 και θα βάλει οριστική ταφόπλακα στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

-Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους, που απειλούν να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους και τις μέρες του Πάσχα, αντιδρώντας στις αποκρατικοποιήσεις.

-Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και υπηρεσίες Πρόνοιας, που θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας

-Τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν 9:00-21:00, ενώ ακινητοποιημένα για 24 ώρες θα παραμείνουν προαστιακός και τρένα του ΟΣΕ. Η απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών θα επηρεάσει και τα δρομολόγια του μετρό, του οποίου οι συρμοί θα τερματίζουν στο σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».

-Τα φαρμακεία της πρωτεύουσας λόγω συμμετοχής του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής στην απεργία. Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα.

-Οι δικαστικοί υπάλληλοι. Με προβλήματα θα διεξάγονται οι δίκες ενώ δεν θα πραγματοποιούνται στις φυλακές επισκεπτήρια συγγενών και συνηγόρων όπως και μεταγωγές λόγω απεργίας των σωφρονιστικών.

-Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια, ενώ υπάρχει η προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Κανονικά θα λειτουργήσουν το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, καθώς το προσωπικό εξακολουθεί να είναι επιστρατευμένο. Χωρίς προβλήματα και οι πτήσεις στα αεροδρόμια.

Σήμερα έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία η ΕΣΗΕΑ. Η συγκέντρωση των δημοσιογράφων έχει προγραμματιστεί στις 12μμ έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.