Ουρές χιλιομέτρων σχημάτισαν αυτοκίνητα από την Ελλάδα, με τους οδηγούς τους να επιθυμούν να περάσουν στη γειτονική Βουλγαρία με το άνοιγμα των συνόρων. Συγκεκριμένα, τουρίστες από τα Βαλκάνια -και όχι μόνο- πήγαν μαζικά στα σύνορα, έχοντας προφανώς λανθασμένη πληροφόρηση πως θα τους επιτραπεί η διέλευση, χωρίς να τηρηθούν τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, που -μεταξύ άλλων- συμπεριλαμβάνουν και επταήμερη καραντίνα.

Όπως ανέφερε ρεπορτάζ του Open TV, όσοι επιθυμούν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα επτά ημερών και να δώσουν τα στοιχεία τους, εν αντιθέσει με αυτούς που θα εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια από τις 15 του μήνα και μετά. Πολλοί ήταν εκείνοι που αποφάσισαν να μπουν στη χώρα μας και να μείνουν σε τηρήσουν την καραντίνα, ενώ οι περισσότεροι πήραν τον δρόμο της επιστροφής εμφανώς απογοητευμένοι.

Πάντως, σήμερα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση στον Προμαχώνα, μετά τις χθεσινές ουρές. Όπως τονίζουν στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, η κατάσταση με τη ροή των αυτοκινήτων έχει εξομαλυνθεί απόλυτα καθώς υπάρχει πλέον ενημέρωση ότι όσοι εισέρχονται και όσοι εξέρχονται των ελληνικών συνόρων θα μπαίνουν σε καραντίνα επτά ημερών.

Οι οδηγοί των επιβατικών και επαγγελματικών αυτοκινήτων δηλώνουν όλα τα προσωπικά τους στοιχεία, μαζί με τη διεύθυνση κατοικίας – παραμονής τους και το τηλέφωνό τους σε περίπτωση που χρειαστεί οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές να έρθουν σε επαφή μαζί τους.

Σύμφωνα με υπαλλήλους της Αντιπεριφέρειας Σερρών και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μόνο χθες από την αρχή της ημέρας διακινήθηκαν περί τα 1.500 αυτοκίνητα μέσω του συνοριακού φυλακίου του Προμαχώνα προς τη Βουλγαρία. Ωστόσο, η σημερινή ροή των αυτοκίνητων είναι η κανονική για την εποχή.