Στο ζήτημα επιστροφής της κανονικότητας και στον εκκλησιασμό αναφέρθηκε μέσω ραδιοφωνικών του δηλώσεων μητροπολίτης Ναυπάκτου, Ιερόθεος, ο οποίος είναι και εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

«Δεδομένου ότι η Εκκλησία έκανε τόσο μεγάλη προσπάθεια και για ένα διάστημα μεγάλο 2-2,5 μήνες οι ναοί ήταν κλειστοί τώρα πρέπει  σταδιακά να γίνεται το άνοιγμα των ναών σε λογικά πλαίσια. Να γίνονται οι ακολουθίες με περιοριστικά μέτρα που ζητούν οι επιστήμονες», επισήμανε ο κ. Ιερόθεος με τοποθέτησή του στον «Θέμα 104,6».

Επίσης, σε συνέχεια της επιστολής που έστειλε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου εκείνος να συμπεριλάβει στις ανακοινώσεις του και την Εκκλησία, σημείωσε πως έχει συγκληθεί για την Πέμπτη Διαρκής Ιερά Σύνοδος, «για να συζητηθεί η κατάσταση, γιατί υπάρχει μεγάλη εσωτερική αντίδραση. Οι άνθρωποι, οι χριστιανοί, έχουν κουραστεί να είναι έξω από το σπίτι τους που είναι η Εκκλησία και οι ακολουθίες».

«Εάν γίνεται συζήτηση αποκλιμάκωσης ως προς τους άλλους και όχι προς την Εκκλησία, τότε θα δοθεί η εντύπωση ότι υπήρχε ιδεολογικός πόλεμος προς την Εκκλησία, όπως μου έλεγαν αρκετοί πιστοί και το προηγούμενο διάστημα», επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να συνεκτιμήσει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ότι σεβαστήκαμε τα μέτρα», πρόσθεσε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου, ο οποίος διευκρίνισε ότι «η επιστολή (του κ. Ιερώνυμου) εστάλη πριν την συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Όταν, όμως, όταν υπάρχει παράλληλο γεγονός όπως στην Παναγία την Τρυπητή, που έβγαλαν την εικόνα για περιφορά και μπήκε πρόστιμο στον οδηγό του αυτοκινήτου, όταν τα συγκρινείς δημιουργούνται πικρίες».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.